Beeld © RTL/NT Visuals

Stembussen Gouden Televizier-Ring weer geopend

16 februari 2021 12:14

Vanaf dinsdag kan er weer gestemd worden voor de tweede kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring. Kijkers kunnen beslissen welk programma meedingt naar de belangrijke tv-prijs.

In de tweede ronde kan er gestemd worden op programma's die de afgelopen drie maanden zijn uitgezonden. Aan deze tweede ronde doen maar liefst 147 programma’s mee. Dat is opvallend veel en zou een gevolg kunnen zijn van de lockdown. Meer mensen keken naar televisieprogramma's en dus haalden meer programma's de kiesdrempel van ten minste één keer 475.000 kijkers. Onder meer Married at First Sight, Heel Holland Bakt en Het Perfecte Plaatje staan op de lijst.

Stemmen kan hier.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Masked Singer maakt kans op Gouden Televizier-Ring

In totaal zijn er dit jaar weer vier voorrondes waarin telkens vijf programma's doorgaan naar de volgende ronde. De twintig shows worden aan het einde aangevuld met vijf wildcards. Daaruit worden de drie finalisten gekozen. Uit de eerste ronde kwamen Drag Race Holland (Videoland), Geraldine en de vrouwen (RTL 4), Kees van der Spek: oplichters aangepakt (RTL 5), Restaurant Misverstand (SBS6) en The Masked Singer (RTL 4) als winnaars naar voren.

In oktober won Over Mijn Lijk van BNNVARA de 55e Gouden Televizier-Ring. Het programma kreeg de voorkeur boven Beste Zangers en Nick, Simon & Kees: Homeward Bound.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Patty Brard snapt niets van Televizier-nominatie Miljuschka

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!