Ik Vertrek Maarten en Dominique Beeld © AVROTROS

Ik Vertrek-stel overkomt probleem na probleem met 'thoughtfulness'

16 februari 2021 21:38

Maarten is na 25 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt toe aan een nieuwe uitdaging. Gelukkig houdt zijn vrouw Dominique ook wel van avontuur en volgt hem naar het land van de pizza's en pasta's. In het Italiaanse gehucht San Benedetto Val di Sambro hebben ze hun droomhuis gevonden, maar er moet eerst flink worden geklust.

"Thoughtfullness... is dat een variatie op Biodanza?"

Maarten en Dominique dromen van een leven onder de Italiaanse zon. De verpleegkundige is het namelijk zat dat mensen naar hem toekomen voor 'de pijn en niet voor de fijn'. In Bologna wil het koppel beginnen aan hun frisse start en zijn ze van plan een Bed & Breakfast met minicamping op poten te zetten. Dominique heeft ook haar eigen ‘thoughtfullness-methode’ ontwikkeld en wil in Italië speciale themaweekenden organiseren. 

Maar voordat ze hun eerste gasten kunnen ontvangen, moeten Maarten en Dominique eerst nog hun handen uit de mouwen steken. Er is namelijk geen centrale verwarming, het pand is niet gesoleerd én de minicamping moet nog helemaal worden gebouwd. Maar aan enthousiasme geen gebrek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Taalbarrière zorgt voor hilarische blunder tijdens ontbijt in Ik Vertrek

Drie weken voor de officiële opening worden ze echter op de proef gesteld als de bouwers stuiten op een groot rioleringsprobleem. Het complete afwateringssysteem moet worden vervangen en dit kost zo’n 20.000 euro. En ook de buren blijven niet gespaard. Gelukkig blijven Maarten en Dominique kalm door alle 'thoughtfullness'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martien Meiland wie? Kijkers Ik Vertrek omarmen chaoot Emmy

Ondertussen barst het hoogseizoen los, maar het terrein van Maarten en Dominique is amper bewoonbaar te noemen en de bodem van het budget komt ook in zicht. Hun planning loop hierdoor behoorlijk in de soep, maar Maarten is vastberaden en besluit daarom alvast de tenten van de gasten op te zetten. Helaas blijven deze weg en raakt het geld langzaam op. Maar ook daar hebben ze een oplossing voor: er gewoon niet aan denken. "Want het komt goed", aldus Maarten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Ik Vertrek kunnen weer genoeg van 'bingokaart' afstrepen

Ook Aadje en Richard kregen veel voor hun kiezen in Ik Vertrek. Hoe het nu met ze gaat zie je in onderstaande video.

Kijk de aflevering met Maarten en Dominique hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!