Tijl Beckand in De Verraders Beeld © William Rutten

Dit zijn de eerste zes deelnemers van De Verraders

19 februari 2021 09:48

Vanaf zaterdag 13 maart start RTL met 'De Verraders', een meeslepend en psychologisch avontuur vol leugens, manipulatie en verraad. De eerste zes kandidaten zijn zojuist bekendgemaakt. 

"Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt"

De Verraders komt van dezelfde producent als het succesvolle programma Wie is de Mol?, alleen in De Verraders weet je als kijker wie de verraders zijn en word je meegezogen in een strijd tussen goed en kwaad. Holly Mae Brood, Jörgen Raymann, Loek Peters, Loiza Lamers, Samantha Steenwijk en Sinan Can zijn de eerste van de achttien deelnemers die vandaag bekend zijn gemaakt. 

De Verraders
De Verraders
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zin in spannende tv? Dan is het programma De Verraders iets voor jou

Het programma werkt als volgt: in een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg zetten achttien BN'ers alles op alles in een adembenemend spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en 'vermoorden' elke nacht een medekandidaat. Het is aan de overige deelnemers om hen te ontmaskeren de de verraders weg te stemmen voordat het te laat is.

"Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode", zegt presentator Tijl Beckand. "Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt." Een mindfuck die voor de kijker goed te doorgronden is. Zij zijn namelijk al vanaf de eerste aflevering op de hoogte wie de drie verraders zijn. "Met die kennis kijk je op een totaal nieuwe manier naar menselijk gedrag, naar smerige spelletjes, naar sluwe tactieken en valse beschuldigingen en beleef je het spel in meerdere lagen tegelijk. Superspannend", aldus Tijl.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand over Slimste Mens-kritiek: 'Ik speelde blufpoker'

De psychologische strijd tussen de verraders en de getrouwen, die 24 uur per dag doorgaat, krijgt elke dag een korte wapenstilstand, waarin alle overgebleven deelnemers samen een missie uitvoeren. Hierin hebben ze allemaal hetzelfde belang; zoveel mogelijk zilver winnen. In de laatste aflevering blijft slechts een klein aantal deelnemers over die in een duivels dilemma moeten bepalen hoe ze al het gewonnen zilver verdelen. Wint het goede het van het kwaad?

De Verraders is vanaf zaterdag 13 maart om 21.30 uur te zien bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!