Op Zoek Naar Beeld © ANP

Déze grote talenten werden ontdekt in programma Op Zoek Naar..

21 februari 2021 17:00

Na tien jaar keert de talentenjacht 'Op Zoek Naar...' vanavond terug op de buis. Het programma was jaren terug al een hit en leverde de doorbraak op van talenten als Brigitte Heitzer (41), Freek Bartels (34), Noortje Herlaar (35) en Tommie Christiaan (34). Hoe gaat het nu met hen?

Op Zoek Naar Evita

In totaal werden er vier seizoenen van Op Zoek Naar... gemaakt. Hierin werd naar de hoofdrolspelers voor de musicals Evita, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Mary Poppins en Zorro gezocht. De eerste editie werd gewonnen door Brigitte Heitzer. Ze kreeg in de finale de meeste stemmen van het Nederlands publiek en versloeg zo haar medefinalisten Suzan Seegers en Marjolein Teepen. 

Na een tijdje het Argentijnse icoon Evita te hebben gespeeld in de gelijknamige musical van Joop van den Ende, schitterde ze in All Shook Up/Love Me Tender - waar ze wederom de hoofdrol voor haar rekening nam. Daarnaast was ze samen met Chantal Janzen verantwoordelijk voor de rol van Pattie in de speciaal voor Chantal geschreven musical Petticoat. Inmiddels had Brigitte aardig de smaak te pakken en voegde zich toe aan de cast van Miss Saigon, waar zij als eerste Ellen ter wereld het nieuwe geschreven nummer 'Toch nog' ten gehore mocht brengen.

In 2016 maakte ze een kort uitstapje naar de wonderlijke wereld van televisie voor de serie Nachtwacht. Maar het musicalbloed kroop waar het niet gaan kon, en daarom pakte ze in 2018 opnieuw de rol van Eva Peron op in de bewerking van de musical Evita. Ze won hiervoor in 2019 de prijs voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is de jury van van musicaltalentenjacht Op Zoek Naar Maria

Op Zoek Naar Joseph 

Inmiddels weten we allemaal wie Freek Bartels is, maar voor 2008 was dat wel even anders. Freek won dat jaar het programma Op zoek naar Joseph, waarna hij van november 2008 tot juli 2010 de hoofdrol vertolkte in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Sindsdien is hij niet alleen te zien geweest in diverse musicals, ook kun je hem kennen van zijn deelname aan Beste Zangers, Ranking the Stars en Wie is de Mol?. De 34-jarige heeft zelfs even het AVRO-programma Fort Boyard gepresenteerd, samen met Lauren Verster. Binnenkort is hij te zien als Jezus in The Passion.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing: 'Het voelt goed om mensen teleur te stellen'

John Vooijs werd destijds tweede, maar de show gaf zijn carrière desondanks een enorme boost. Zo speelde hij in musicals als Mamma Mia! en We Will Rock You. In 2016 deed hij mee aan The voice of Holland en kwam in het team van Guus Meeuwis terecht. Helaas werd hij vlak voor de liveshows uitgeschakeld. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geplaagde Brenda bruut naar huis gestuurd in The voice of Holland

Op Zoek Naar Mary Poppins

Noortje Herlaar is inmiddels dolgelukkig met Barry Atsma, maar toen ze in de musical Mary Poppins speelde had ze een relatie met tegenspeler William Spaaij. Hoewel Noortje elke voorstelling de longen uit haar lijf zong, lonkte ook de mediawereld. In 2012 maakte ze daarom haar debuut op televisie met de rol van Jeanne in de serie Moeder, ik wil bij de Revue

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noortje Herlaar over huwelijk: 'Genoeg getrouwd voor de camera'

Haar grote tv-doorbraak kwam met de series Zuidas en De 12 van Oldenheim, waar ze een van de hoofdrollen had. Dat Noortje geen afstand kan doen van talentenjachten bleek tijdens het afgelopen seizoen van The Masked Singer. Zwanger en al was de zangeres te zien én te horen als Vos. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Barry Atsma in de wolken met vierde dochtertje: 'Cirkel is rond'

Op Zoek Naar Zorro

Voordat hij zelf het middenpunt van alle aandacht was, danste Tommie Christiaan in meerdere programma's zoals So You Wanna Be a Popstar, Wie wordt Tarzan? en ook tijdens de Musical Awards was hij vaak te zien. Uiteindelijk besloot Tommie naast dansen ook het zingen op te pakken en wist al snel de hoofdrol van Troy Bolton te scoren in High School Musical. Zijn grote doorbraak vond echter plaats in 2011, toen hij de titelrol won van de musical ZorroThe Little Mermaid, Jesus Christ Superstar, Grease, Hair, On Your Feet!: Tommie heeft in allemaal gespeeld.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tommie Christiaan grote winnaar Dancing on Ice

In 2015 deed hij mee aan The Voice of Holland en schopte het tot team Marco. Helaas verloor hij de strijd tijdens The Battles.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tranen vloeien bij 'beste battle' in The voice of Holland

Desondanks belandde hij in 2017 in Beste Zangers en wist zichzelf zo op de kaart te zetten, dat hij het jaar erop de rol van Jezus in The Passion mocht vertolken. Daarnaast was hij dat jaar ook een van de vakjuryleden van het Junior Songfestival. De afgelopen jaren hebben we hem vooral in andere programma's gezien zoals Boxing Stars, Weet Ik Veel en Dancing on Ice, dat hij overigens won. Tommie richt zich nu vooral op de komst van zijn kleintje.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Frits Sissing: 'Het voelt goed om mensen teleur te stellen'

In de nieuwe reeks gaat AVROTROS op zoek naar de vertolkster van Maria, het hoofdpersonage uit de musical The Sound of Music. Frits Sissing is opnieuw de presentator van dienst. Pia Douwes, Richard Groenendijk, Jamai Loman en Carline Brouwer vormen samen de vierkoppige jury. Met uitzondering van Pia maken alle juryleden hun debuut in de musicaltalentenjacht. Pia was er ook in de eerste vier seizoenen bij en dit keer is ze voor het eerst juryvoorzitter. 

Op zoek naar Maria zie je vanavond om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO1.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!