Renée Fokker Beeld © AVROTROS

Door deze hints weet je het zeker: Renée is de Mol

23 februari 2021 11:46

De zinderende finale van 'Wie is de Mol?' staat over twee weken op het programma, maar op wie moet je als kijker nou toch je punten inzetten? Het grootste deel van Nederland weet het zeker: Renée Fokker (59) is de saboteur van het 21ste seizoen. De volgende hints wijzen allemaal in haar richting.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Zekerheid bieden

Eén van de grootste hints die naar Renée leidt, komt uit de vijfde aflevering van dit seizoen. Tijdens de opdracht 'Zekerheid bieden' valt Molloot Felix iets op. 'Aan de hand van de schaduw en het licht op de muur achter de kandidaten is af te leiden wie als eerst en wie als laatst tegenover Rik zat. De Mol wil natuurlijk als laatst bij Rik zitten zodat die wellicht alle biedingen van iedereen kan aanhoren en daarop kan inspelen.' Wie zit er als laatste in de stoel? Dat moet Renée zijn. 'Het licht bij Renée lijkt het laatst en dus zou zij als laatste bij Rik hebben kunnen zitten.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze hint in Wie is de Mol? wijst erop dat Renée de Mol is

Voor Joker staan

De immer verwarde Renée valt in aflevering acht wederom zwaar door de mand. Aan de groep om een simpele legpuzzel op te lossen, maar dat lukt alleen als de kandidaten de juiste informatie aan elkaar doorgeven. Drie keer raden bij wie het doorgeven misgaat... Renée.

De actrice beweert dat ze vijf codes aan Charlotte heeft doorgegeven, maar Charlotte heeft er naar eigen zeggen maar vier gehoord. Even later beweert Renée dat ze zes codes heeft doorgegeven. Is de Mol in haar web met leugens verstrikt geraakt? 

Ook bijzonder: als Renée bezig is met de puzzel, is er op de achtergrond een auto te zien met de woorden 'follow me'. Moeten we haar in de gaten houden, omdat ze de Mol is?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zet Renée in WIDM de rest voor joker met deze opvallende actie?

Aanwijzingen

Dan door naar de hint uit de zevende aflevering van Wie is de Mol?. Renée speelt vals als ze besluit om een potje mee te blèren bij de opdracht 'Aanwijzingen'. De kandidaten moeten hier nummers uitbeelden, maar mogen absoluut niet playbacken. Door dat wél te doen haalt Renée geld uit de pot. Erg verdacht. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geeft Charlotte hiermee prijs dat ze de Mol is?

Wie, wat… waar?

Dan de verfopdracht in aflevering vijf. Het lijkt haast of Renée niet meedoet aan de opdracht. Ze heeft namelijk meer oog voor wat er om haar heen gebeurt. Verder lijkt ze al voorkennis te hebben over de opdracht: ze draagt heel toepasselijk een broek met... verfspetters. 

Ontspoord

In dezelfde aflevering neemt Renée opnieuw de rol van Harrie in de Warrie op zich. Nadat de kandidaten de test hebben gemaakt gaan ze in twee teams de trein in, op weg naar de vrijstellingen. Onderweg moeten ze verschillende deelopdrachten uitvoeren. Renée zit in het verliezende team met Splinter en Joshua. Zou het komen omdat ze bewust de boel vertraagt door veel vragen te stellen?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rocky en Renée Mollen erop los in WIDM aflevering 5

De dans ontspringen

In de tweede aflevering maakt Renée zichzelf ook verdacht. Verdeeld in twee groepen, de verkenners en de verzamelaars, moeten ze het in een oud klooster opnemen tegen de 'blacklight-ballerina’s' die bij het minste geluid hun lasergun tevoorschijn halen. De actrice wéét dat het geld in het bakje links van de ballerina ligt. Toch duikt ze naar rechts.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze Molacties uit WIDM aflevering 2 had je vast niet door

Een deelnemer die het niet tot de finale heeft geschopt, is Marije. Achteraf vindt ze dat niet zo gek: "Ik had de allerdomste tactiek ooit."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!