'The Simpsons' Beeld © ANP

Witte stemacteur gestopt als zwart Simpsons-personage

23 februari 2021 10:34

Stemacteur Harry Shearer (77) zal niet langer te horen zijn als Dr. Hibbert in 'The Simpsons'. Kevin Michael Richardson (56) neemt de rol over omdat de animatieserie zwarte personages alleen nog wil laten inspreken door zwarte acteurs, meldt 'Variety'.

Harry heeft al afscheid genomen van de rol en was in de aflevering van zondag voor het laatst te horen. Vanaf volgende week is Kevin de vaste stem. Harry spreekt al sinds het begin van The Simpsons in 1989 meerdere personages, zoals Ned Flanders, Mr. Burns en Principal Skinner, in. Dat blijft hij gewoon doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

The Simpsons stoppen met witte stemmen bij gekleurde karakters

Producenten van The Simpsons lieten vorig jaar al weten dat ze witte acteurs niet langer niet-witte personages willen laten inspreken. Die beslissing volgde nadat Hank Azaria begin vorig jaar stopte als de Indiase kruidenier Apu Nahasapeemapetilon en de zwarte personages Carl Carlson en Lou.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Familie Hazes treedt in voetsporen van The Simpsons

Meerdere witte stemacteurs uit andere animatieseries stopten ook met het inspreken van zwarte personages. Zo moesten de makers van onder meer Family Guy, Big Mouth en Central Park op zoek naar nieuwe acteurs.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!