Beeld © RTL/Flexmi

Freddy en Sylvia uit MAFS gaan tóch scheiden

24 februari 2021 07:02

Het leek zo'n droomkoppel: de 58-jarige Sylvia en de 69-jarige Freddy hadden elkaar helemaal gevonden in 'Married at First Sight'. Nu laten ze in 'Jinek' weten dat ze toch de scheiding hebben aangevraagd.

"We hebben nog steeds een goede verhouding"

Sylvia vertelt allereerst dat het beter gaat met haar, nadat in de uitzending werd verteld dat ze kanker had. "De klieren worden kleiner. Het gaat beter met me", vertelt ze in Jinek. Uiteindelijk heeft Sylvia besloten om de stekker uit het huwelijk heeft getrokken. "Fred is er niet vanuit gegaan om met een zieke vrouw te trouwen. Ik vind dit heel erg voor jou", zegt Sylvia. "Toen ik hoorde wat ik had, vond ik het niet eerlijk. Dit overkomt hem ook. Ik heb ook voor Fred de beslissing genomen om de stekker eruit te trekken. Ik vond het voor ons beide niet eerlijk."

Ze kijkt ook terug op de tijd met Fred. "Met Fred was het ontzettend leuk, maar Fred was ook ontzettend druk, maar dat zag niemand. Na die camera's kreeg ik ook geen rust. Het knopje kon gewoon niet uit", legt ze uit.

Toch hebben de twee nog altijd een goede band met elkaar. "We hebben nog steeds een goede verhouding. We bellen elkaar niet dagelijks, maar wel heel veel. Ik probeer haar ook zo veel mogelijk te steunen. We kunnen heel goed met elkaar over weg." Als het aan Freddy had gelegen, was hij nog graag samen gebleven met Sylvia. "Zij maakt een keuze. Dat accepteer je gewoon. Zij heeft de keuze gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rein tegen Danny tijdens MAFS-koppelweekend: 'Hou je bek'

Nog voordat de vonk was overgeslagen tussen Freddy en Sylvia, had Freddy het hart van Sylvia's dochter Romy al gestolen. Voor haar was het meteen duidelijk: Freddy was een heel leuke man voor haar moeder. De bruiloft vond plaats in de tuinen van Slot Zeist. Kort daarna begon hun huwelijksreis in het romantische Toscane.

Freddy en Sylvia zijn dan misschien wel het oudste stel van dit seizoen Married at First Sight, tijdens de huwelijksreis lieten ze zien nog steeds jong van geest te zijn. "Ik ben bijna 60, maar ik ben bezig alsof ik 25 ben. Zo'n lol. We hebben echt heel veel lol", zei Sylvia daarover.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Suzan en Bert uit MAFS staan allebei heel anders in de situatie

Voor Sylvia werd daarna echter duidelijk dat het allemaal iets te snel ging. Tijdens het eten van een ijsje besprak ze haar gevoelens met Freddy. "Ik kan niet uitleggen wat ik voel eigenlijk, maar ik voel me niet lekker. Ik vind het eigenlijk moeilijk om te zeggen, omdat ik je een heel leuke vent vind. Maar eigenlijk benauwt het me een beetje allemaal. Dat ligt niet aan jou, dat ligt ook aan mij." Het nieuws sloeg in als een bom bij Freddy en samen besloten ze weer terug naar Nederland te gaan.

Na terugkomst in Nederland pakten ze de draad toch weer op door voorzichtig samen leuke dingen te ondernemen. De twee groeiden steeds meer naar elkaar toe. 

Toch kwam Freddy zonder zijn vrouw naar de grote finale. Hier deelde hij het verdrietig nieuws dat er longkanker is geconstateerd bij Sylvia. "We blijven positief denken. Dat is belangrijk." Tijdens de finale werd duidelijk dat Freddy en Sylvia er allebei voor kozen om samen door te gaan. Freddy ging ook na de opnames weer naar haar toe.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lars legt bom onder MAFS-huwelijk tijdens tirade op tv

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!