Rocky Hehakaija Beeld © AVROTROS

Zet je punten maar in: alle bewijzen dat Rocky de Mol is

24 februari 2021 09:54

De finale van 'Wie is de Mol?' komt in zicht, maar wie o wie is toch de saboteur van het 21ste seizoen? Kom alvast gezellig in de tunnel van Rocky (36), want uit de volgende hints kun je opmaken dat zij de Mol is. Dat ze door Nederlanders het minst verdacht wordt, betekent namelijk niet dat ze niet verdacht te werk is gegaan.

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Steen Goed

In de opdracht Steen Goed gedraagt vooral Rocky zich verdacht. De kandidaten moeten specifieke kledingstukken omhoog hijsen in een loods. Welke stukken ze precies moeten hebben, achterhalen ze door lockers te openen. In een verderop gelegen mijn gaan Charlotte, Rocky en Marije op jacht naar de codes die nodig zijn om de lockers open te krijgen.

Hoewel Marije overtuigd is dat er nog meer codes zijn, wil de voetbalster de zoektocht vroegtijdig staken. Verdacht. Even later maakt Rocky zichzelf weer verdacht als ze niet kan wachten om Charlotte's taak over te nemen. Zij communiceerde de codes naar het team in de loods. Ze maakt een grote fout: Rocky geeft namelijk de opdracht om te zoeken naar locker 099 in plaats van 660.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geeft Charlotte hiermee prijs dat ze de Mol is?

Zinvol

In dezelfde aflevering heeft Rocky een sleutelpositie ingenomen in de opdracht Zinvol. Verspreid over een industrieterrein kunnen de kandidaten vijftig kisten met woorden vinden. Om 1.500 euro te verdienen voor de pot, moeten ze daarmee vijf zinnen maken. Rocky is één van de kandidaten die ervoor kiest om het terrein op te rijden om kisten te verzamelen. Hoewel Charlotte continu blijft vragen om een specifieke kist, blijft Rocky volhouden dat ze die maar niet kan vinden. Pech of een Molactie? 

Brieven-bus

Opvallend genoeg is het Rocky die als eerste de bus verlaat in de Brieven-bus opdracht. Onderweg komen ze tien haltes tegen waar steeds één iemand mag uitstappen. De kandidaten moeten dan ook goed bedenken welke informatie ze met wie delen. Als kandidaat wil je namelijk zoveel mogelijk informatie winnen. Om dat te kunnen doen, is het slim om eerst de andere kandidaten uit te laten stappen. Rocky doet dus het tegenovergestelde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Geen twijfel mogelijk: hiermee verraadt Rocky dat ze de Mol is

Ontsnappen

Om geld voor de pot te verdienen tijdens deze opdracht, moeten alle kandidaten op tijd de gevangenis verlaten. Het lukt Marije maar niet om vrij te komen. Terwijl de klok aftelt, is het Rocky die voorstelt om naar buiten te gaan en Marije achter te laten. Het gevolg? 0 euro voor de pot. 

Wie, wat… waar?

Deze opdracht wordt gespeeld in het prachtige decor van de rotsen van Prachov: een labyrint van zandstenen rotsformaties, wandelpaden en uitkijkpunten. Zijn die rotsformaties een hint naar Rocky?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rocky en Renée Mollen erop los in WIDM aflevering 5

Zekerheid bieden

Rocky maakt zich erg verdacht als ze net als Marije en Charlotte maar liefst 5.000 euro - bijna de helft van de pot - biedt om voorkennis te krijgen over de volgende opdracht. Als Mol heeft ze die voorkennis niet nodig, maar ze heeft er wel baat bij als de pot zo laag mogelijk blijft. 

De sporter krijgt in de aflevering als derde het aanbod van Rik, wat een verwijzing lijkt naar de titel van de aflevering: 'Tot drie tellen'.

In vuur en vlam

Een bijzondere opdracht met de allure van Expeditie Robinson: de deelnemers moeten het water in om kokers door te branden met vuur. In de kokers zit geld én mingeld. Vooral Charlotte probeert vlak voor het einde de groep uit elkaar te drijven door te beweren dat niet de juiste kokers zijn gepakt. Rocky gaat daar iets te makkelijk in mee. Is ze dankbaar dat iemand anders het Molwerk op zich neemt, zodat zij het alleen nog maar vanaf de zijlijn hoeft aan te moedigen?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alle verdachte Molacties uit WIDM aflevering 4 toegelicht

De Rode Draad

De kandidaten krijgen plots een telefoontje van presentator Rik van de Westelaken. Ze moeten vier duo’s maken, met in elk duo een kandidaat zonder hoogtevrees en een kandidaat die kan kajakken. Daarnaast is het belangrijk dat elk duo elkaar, wederom, vertrouwt. Rocky lijkt haar macht te misbruiken. Het hing namelijk volledig van haar af of ze wel of niet de vrijstelling zouden pakken. Slaat de afleveringtitel 'vanaf hangen' op haar? 

Laten we niet vergeten dat ze tijdens de test eerst klikte op haar eigen naam toen de vraag 'Wie is de Mol?' op het scherm verscheen. Even later veranderde ze haar keuze in Joshua. 

In één klap

De achtste aflevering draagt de titel 'In één klap'. Vlak voor de test krijgen de deelnemers de kans troeven te winnen. Daarvoor moeten ze elkaar vertrouwen en dat is in deze fase van het spel erg lastig. Rocky maakt zich verdacht, want zij gaat 'in één klap' voor het advies van Charlotte. Een keuze die haar uiteindelijk duur komt te staan. Charlotte krijgt daardoor namelijk twee jokers. 

Kortom er wordt druk gespeculeerd over de Mol. Renée Fokker maakte zichzelf eerder ook al verdacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zet Renée in WIDM de rest voor joker met deze opvallende actie?

Splinter moet vlak voor de finale van Wie is de Mol? het spel verlaten. In RTL Boulevard blikt hij terug op het avontuur in Tsjechië.

Splinter over WIDM-deelname: 'Dierbare ervaring'

00:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!