Glow Up Beeld © Mark Engelen

Deze talenten strijden om de titel van Next Dutch Make-Up Star

23 februari 2021 17:34

Roxeanne Hazes (28) gaat vanaf maandag 15 maart op zoek naar het het grootste make-up talent van Nederland in de Videoland Original 'Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star'. Tien veelbelovende make-up talenten nemen het tegen elkaar op in een spannende competitie. Wij stellen ze alvast aan je voor.

Iedere aflevering moeten de kandidaten zichzelf opnieuw bewijzen en de mooiste, meest bijzondere en technisch uitdagende make-up creaties laten zien. Het werk van de make-up talenten wordt beoordeeld door de twee vaste juryleden Nikkie de Jager en Pernell Kusmus, die iedere aflevering worden bijgestaan door een wisselend gastjurylid, passend bij het thema van die week.

Aan het einde van de competitie blijft de beste make-up artist over die zich The Next Dutch Make-Up Star mag noemen en daarnaast 15.000 euro én een talentcontract bij de beroemde agency House of Orange wint. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Make-up Cup krijgt tweede seizoen ínclusief Nikkie de Jager

Björn, 29 jaar

Björn is vier jaar geleden begonnen met make-up door het kijken van tutorials en experimenteren op zichzelf. Hij kwam toen zo vaak bij de MAC-winkel dat hij op een gegeven moment een baan aangeboden kreeg en zichzelf zo kon ontwikkelen als make-up artiest.  Zijn grote droom is om een succesvolle MUA te worden en te werken bij fashion shows, films en televisie.

Björn Glow Up

Chiara, 23 jaar

Chiara is geboren in Curaçao en voor haar studie naar Nederland gekomen. Ze kon haar draai niet vinden op de universiteit en gooide het roer om, want ze wilde vooral creatief bezig zijn. Ze stopte met haar studie, huurde een make-up stoel in een salon en groeide langzaam uit tot een drukbezochte visagist. Haar grote droom is om uit te groeien tot een MUA met veel creatieve vrijheid.

Chiara Glow Up
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Roxeanne maakt carrièremove en presenteert make-upshow Glow Up

Fianca, 23 jaar

Fianca is altijd al een kunstzinnig buitenbeentje geweest. Toen ze ontdekte dat ze haar creatieve talent kwijt kon in make-up, duurde het niet lang tot ze zich ontpopte tot veelzijdige MUA. Van make-up wordt ze helemaal zen. Fianca is van alle markten thuis en als ze van een markt niet thuis is, dan zorgt ze er wel voor dat ze het onder de knie krijgt. Haar ijver en bedrijvigheid zorgt ervoor dat ze heel veelzijdig is in haar make-up creaties.

Fianca Glow Up

Jason, 23 jaar

Jason is pas 1,5 jaar echt fanatiek bezig met make-up. Hij werkt in een parfumerie, waar hij is begonnen terwijl hij de make-up opleiding aan House of Orange volgde. Hij droomt van een leven als MUA bij de Vogue of grote shows. Hij maakt het liefste (soft) glam looks, maar hij ziet in arty make-up ook een grote uitdaging.

Jason Glow Up

Kostijn, 20 jaar

Kostijn wil graag beste MUA van de wereld worden. Hij zit in het laatste jaar van een all round grimeursopleiding en schat zijn kansen hoog in bij deze competitie. Kostijns eerste experimenten met make-up resulteerde in een draglook. Zijn droom is om te werken als een make-up artist, dat mensen hem kennen van zijn werk en hij zou graag een eigen make-up brand opzetten. Zodat mensen daar net zo verliefd op kunnen worden, zoals hij ook ooit verliefd is geworden op make-up.

Kostijn Glow Up
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Sylvie gooit make-up ritueel om: 'Geen prioriteit op mijn lijst'

Larissa, 20 jaar

Larissa vond in make-up echt een uitlaatklep en dit is uitgegroeid tot haar grootste passie. Ze experimenteert haar creaties vooral op zichzelf, heeft een heel eigen kijk op make-up en zal niet gauw iets maken dat lijkt op een creatie van iemand anders. Ze vindt de competitie spannend maar gaat er 100% voor.     

Larissa Glow Up

Marly, 26 jaar

Op haar zestiende begon Marly haar make-up experimenten te delen op Instagram. Al snel explodeerde het aantal volgers. Haar lust en haar leven steekt ze in haar Instagramaccount met het delen van experimentele looks. Voor haar is dit de kans om te laten zien wat make-up in je los kan maken.

Marly Glow Up

Melanie, 25 jaar

Make-up was altijd onderdeel in Melanie haar leven, maar kwam vijf jaar geleden pas echt tot uiting. Lip-art is haar grote specialiteit. In haar eigen studio fotografeert ze haar creaties en dat doet ze met uiterste precisie: ieder detail op haar lip-art is zichtbaar en moet kloppen. Ondanks dat Melanie geen opleiding in de make-up heeft gedaan, is make-up niet zomaar een hobby voor haar: zo is ze al eens een samenwerking aangegaan met grote Amerikaanse bedrijven als Kylie Cosmetics en Anastasia Beverly Hills. 

Melanie Glow Up
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager gevloerd door jong talent in Make-up Cup

Remy, 24 jaar

Remy werkt voor een make-up merk en is dus continue bezig met make-up. Van kleins af aan is make-up al zijn passie, en maakte zijn moeder en zus dan ook veelvuldig op. Het speelt een belangrijke rol in zijn leven en kan eigenlijk niet zonder. Hij heeft ook al een aantal prijzen gewonnen waaronder de NYX Squad Award. Hoe extremer de make-up, hoe beter. Gewone, draagbare en alledaagse make-up met een extra toevoeging is zijn favoriet.

Remy Glow Up

Thijmen, 19 jaar

Thijmen studeert voor allround grimeur, danst daarnaast op hoog niveau amateurballet en speelt videogames. Al jong kwam hij in contact met make-up. Samen met zijn moeder ging hij vroeger mee make-up kopen, experimenteerde hiermee en is uiteindelijk uitgegroeid tot zijn grote hobby en passie.

Thijmen Glow Up

De Videoland Original Glow Up: The Next Dutch Make-Up Star start maandag 15 maart met een dubbele aflevering bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!