LEGO Masters Beeld © RTL/William Rutten

Even voorstellen: de getalenteerde bouwers van LEGO Masters 2021

24 februari 2021 14:02

Acht nieuwe teams uit Nederland en België gaan een bijna onmogelijke uitdaging aan in 'LEGO Masters'. Dit jaar moeten ze nóg mooiere, creatievere, grotere en indrukwekkendere bouwwerken dan vorig seizoen maken. Wie bouwt spectaculairder dan de rest, wie heeft het beste technisch inzicht, wie heeft stalen zenuwen en welk duo wint de titel LEGO Master 2021?

Miljoenen kijkers zaten vorig jaar wekenlang aan de buis gekluisterd en zagen Jan en Lola het eerste seizoen van LEGO Masters winnen. Vanaf zaterdag 13 maart start het gloednieuwe seizoen van LEGO Masters bij RTL 4, onder de bezielende leiding van presentatoren Ruben Nicolai en Kürt Rogiers en de nieuwe 'Brickmaster' Jonathan Bennink.

Tweede seizoen LEGO Masters al snel te zien bij RTL

00:34
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Brickmaster Bas vertelt over zijn wilde tijd in Lego Masters

Iedere aflevering krijgen de briljante bouwers opdrachten die ze in een bepaald aantal uren moeten volbrengen. Hun creaties worden beoordeeld door de Brickmaster, een expert op het gebied van LEGO. Dit jaar is dat Jonathan Bennink, designmanager bij LEGO Creative Play Lab. "Vroeger speelde ik al heel veel met LEGO, maar ik was ook vaak in de schuur te vinden waar ik mijn eigen speelgoed maakte. Na mijn studie Industrieel Ontwerpen aan de universiteit Twente, solliciteerde ik bij LEGO. Ik had niet durven dromen dat ik nu aan het hoofd van een team sta dat nieuwe concepten uitdenkt en ontwerpt."

Jonathan gaat vooral op de originaliteit en de speelbaarheidsfactor letten van de ideeën en kijkt daarnaast ook naar bouwtechnieken, esthetiek en kleurgebruik van de volgende kandidaten:

Amber en Arne LEGO Masters
Bibi en Marcel LEGO Masters
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ruben Nicolai over nieuwe liefde: 'Ik ging voor de bijl'

Douwe en Rene LEGO Masters
Dries en Killian
Ernesto en Marco LEGO Masters
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

LEGO Masters-winnaars laten de LEGO nog niet staan

Ine en Oscar LEGO Masters
Jan en Julien LEGO Masters
Roy en Thomas LEGO Masters
Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Bouwen maar: LEGO Masters komt met kids-versie

LEGO Masters is vanaf 13 maart elke zaterdag te zien om 20.00 uur bij RTL 4. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!