Beeld © RTL/NT Visuals

Rein en Danny maken de eindstand op: 'We gingen er anders in'

25 februari 2021 16:01

In het zesde seizoen van ‘Married at First Sight’ zijn Rein en Danny het grootste avontuur uit hun leven aangegaan. Aanvankelijk hadden de twee de grootste lol met elkaar, maar hun huwelijk eindigde tóch in een scheiding. Het bleek dat ze op meerdere punten toch te veel van elkaar verschilden. In gesprek met RTL Boulevard blikt zowel Rein als Danny terug op hun huwelijk, maar belangrijker: ook op de ander.

"Rein leeft meer in het moment en ik ben vaak al met de volgende dag bezig"

Laten we eerst terug gaan naar het begin. Danny staat voor een dichte deur te wachten, samen met zijn nichtje, om te trouwen met een totaal onbekende. Vlak voordat die deur opengaat, zegt zijn nichtje: "Ik mag niet met een vreemde man trouwen van mama." Enkele seconden later gaan de deuren open en ziet Danny zijn toekomstige man, Rein, staan. "Ik zag direct een mooie man, met een mooie glimlach." Rein kijkt vanaf de andere kant en een paar tellen later staat het stel naast elkaar grapjes te maken. "De klik was er direct", zegt hij.

Toch zijn de mannen niet per se elkaars type. Ondanks dat is de verbondenheid er direct en beleefden de twee een schitterende huwelijksdag, waarin alles tot op de puntjes geregeld was. "De ambiance was geweldig", vertelt Rein. "De belangrijkste mensen er, wat het heel bijzonder maakte." Danny geniet het meest van het maken van de huwelijksfoto’s. "Wat hebben we toen gelachen", blikt hij nu terug.

Na een eerste huwelijksnacht vliegt het stel naar het Griekse eiland Kos, waar ze tot Danny’s grote schrik gaan paardrijden, maar tot zijn grote plezier ook varen in een speedboot. "Het is wel raar dat je meteen met iemand op vakantie gaat die je niet kent", vertelt Rein. Naast veel hoogtepunten beleeft het stel ook een ongemakkelijk etentje. Tijdens een diner vraagt Danny aan Rein of hij gevoelens voor hem kreeg, gezien hij op dat moment wel kriebels had voor hém. Rein ontweek de vraag een beetje. "Ik had plaatsvervangend ongemak toen ik dat terugkeek", zegt Danny nu.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Bert en Suzan geven resumé: 'Kan ik hier verliefd op worden?'

Rein zegt daarover: "Danny heeft op dat gebied meer bevestiging nodig dan ik. Ik sluit me daar dan een beetje voor af." Danny vindt het juist logisch dat hij de bevestiging zocht op dat moment. Eenmaal terug in Nederland gaat het stel samenwonen, wat ze zelfs een tijdje verlengden om elkaar beter te leren kennen. Hoewel het gezellig is tijdens het klussen in Reins huis, verwatert het contact na het samenwonen. Als ze elkaar op het koppelsweekend zien, hebben de mannen elkaar inmiddels een tijdje niet gesproken.

Danny kwam met een gespannen gevoel naar het koppelsweekend, vertelt hij nu. "We hadden vlak daarvoor een vervelend gesprek gehad", onthult hij. Nu Rein terugblikt denkt hij dat de mannen toen al allebei een andere afslag hadden genomen, zonder dat ze het wisten. In het gesprek met hun expert, Eveline, vertelt Rein dat hij Danny wel als relatiemateriaal zag en dat had aangegeven. Voor Danny was dat daarvoor nooit duidelijk. "Hij zei het nooit letterlijk tegen me. En ik kan niet zo goed tussen de regels door lezen."

Voor de man uit Limburg ging de deur definitief dicht toen ze na de befaamde woordenwisseling in de jacuzzi het diezelfde avond niet hebben uitgepraat. "Rein ging die avond nog even met Lars in het bubbelbad zitten en toen hij terugkwam sliep ik al."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers: 'Danny en broer Lizzy uit MAFS zouden leuk setje vormen'

"Er is één moment geweest waarop ik gekwetst ben", zegt Danny over zijn besluit om te willen scheiden. Rein wilde juist getrouwd blijven omdat hij van mening was Danny ná het programma pas echt te kunnen leren kennen. Sindsdien hebben Rein en Danny geen contact meer met elkaar, maar allebei sluiten ze een borreltje in de toekomst niet uit. "We wilden elkaar nu rust geven en niet met modder gooien", zegt Rein. "Als we er weer aan toe zijn doen we een wijntje." Daar sluit Danny zich bij aan.

Beide heren zijn het er over eens dat ze anders in het avontuur zijn gestapt. "Ik ging er heel nuchter in en dacht: 'Ik kijk wel wat er op mijn pad komt'", zegt Rein. Danny daarover: "Rein leeft meer in het moment en ik ben vaak al met de volgende dag bezig." Op de laatste dag van het experiment besloot Rein dat hij getrouwd wilde blijven, Danny daarentegen legde zijn ring weg.

Momenteel is er nog geen andere man in hun levens. "Het is ook moeilijk, tijdens corona", zeggen ze allebei. En ze gunnen elkaar in ieder geval een leuke man, al zijn ze het niet zelf. Dan rest er natuurlijk nog één vraag: is Reins huis al af? "Grotendeels", zegt Rein, die er inmiddels een paar maanden woont. "Er moeten nog wat dingen besteld worden, maar dat duurt lang vanwege corona. Nog even wachten dus." Msschien kunnen Rein en Danny tegen die tijd samen een wijntje doen in Haarlem.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rein tegen Danny tijdens MAFS-koppelweekend: 'Hou je bek'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!