Robert ten Brink Beeld © ANP

Zo selecteert Robert ten Brink kandidaten voor All You Need Is Love

25 februari 2021 17:29

Het blijft een hit op de Nederlandse buis: 'All You Need is Love'. Presentator sinds dag één Robert ten Brink (65) vertelt aan 'Televizier' over de liefde, zijn onzekerheden en het selecteren van kandidaten: 'Ik moet van de deelnemers kunnen houden.'

"Wat mensen betreft heb ik een uitgesproken smaak"

Robert vertelt dat het programma bij de start in 1992 een 'zoetig datingprogramma' was, met kandidaten die nog echt onder de indruk waren van een cameraploeg. Dat is tegenwoordig wel anders, zegt hij over het programma die naar eigen zeggen moeilijk is om te maken. "Het vraagt speciale vaardigheden, ook van de redactie. Je moet begrijpen hoe relaties in elkaar zitten, ertegen kunnen dat dingen altijd anders lopen en je niet in de luren laten leggen."

Robert buigt zich bij elk seizoen weer kritisch over de kandidaten: "Wat mensen betreft heb ik een uitgesproken smaak. Niet elk onderwerp past bij mij. Ik moet van de deelnemers kunnen houden."

Niet gek dus dat de presentator altijd het beste met zijn liefdeskandidaten voor heeft. Sterker, voor bepaalde keuzes wil 'ie ze behoeden: "Vrouwen bijvoorbeeld zijn gauw bereid mannen te vergeven, en als ik merk dat zo'n man echt niet deugt, dan zorg ik ervoor dat zij er nog eens over nadenkt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Single? Dan is All You Need Is Love dringend op zoek naar jou

Het inmiddels iconische All You Need is Love mag dan wel bijna dertig jaar bestaan, over één ding blijft Dr. Love onzeker: "Uiteindelijk ben ik iemand die heel graag aardig gevonden wil worden en ik betrap mezelf erop dat ik daar mijn best voor doe. Dat zit in mijn aard", zo zegt hij. "Ook in ons programma is vertrouwen belangrijk en dat wil ik kunnen uitstralen. Kandidaten verdienen mijn aandacht."

Met Roberts eigen liefdeslieven zit het wel snor: hij is dit jaar veertig jaar samen met zijn vrouw Roos, met wie hij vijf dochters heeft. "We voelden allebei bij de eerste ontmoeting dat wij elkaar in het leven vooruit konden helpen. Er was geen twijfel. Zonder Roos zou alles totaal anders zijn gegaan."

All You Need is Love is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL4.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers TV Kantine in de war: 'Is dat écht Robert ten Brink?'

Robert werd onlangs feilloos gepersifleerd in De TV Kantine. Hij praatte bij ons met de acteur die 'm nadeed:

Oren Robert ten Brink klapperen na TV Kantine-imitatie

02:43

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!