Gordon Beeld © Jinek

Gordon na overwinning Mediacourant: 'Mis de reacties stiekem wel'

26 februari 2021 11:56

Nog een paar duizend handtekeningen te gaan en dan krijgt Gordon (52) spreektijd in de Tweede Kamer. De zanger maakt zich hard tegen het plaatsen van anoniem haatdragende reacties op sociale media. 'Mediacourant' nam onlangs het drastische besluit álle reacties te verwijderen na te zijn gesommeerd door de zanger. "Ik vond het eigenlijk een fantastische overwinning", vertelt Gordon in 'Jinek'.

"Ik vind het óók belangrijk dat je je mening kunt blijven geven"

"Het gekke is", gaat Gordon verder aan tafel tegenover Eva Jinek. "Ik mis het eigenlijk ook wel, want ik vind het óók belangrijk dat je je mening kunt blijven geven. Wat er zo slecht aan is, is dat ze niet hebben gereageerd en de verantwoordelijkheid hebben genomen. En daar heeft Mediacourant nu afstand van gedaan."

En dat was geen makkelijk besluit, laat de schrijver achter de website weten. 'Ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat dit soort evident grensoverschrijdende teksten ooit nog een thuis kunnen vinden op Mediacourant. Het is goed dat Gordon deze problematiek aankaart', luidt de tegenreactie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon wil spreektijd in Tweede Kamer: 'We can do this'

Hoewel Gordon trots is op het resultaat, is zijn missie nog niet over. "Je moet gewoon zorgen dat die berichten gemodereerd worden, dat gaat nu gebeuren. Met alle respect: we hebben het zeventien jaar over ons heen gekregen en daar is nu een einde aan gekomen."

De zanger zou het liefst zien dat het niet meer mogelijk is dat mensen anoniem onaardige reacties plaatsen op internetfora en social media. Hij wil dat er een identiteitsbewijs aan een account wordt gekoppeld om dit te voorkomen. "Wat nu al de grootste plus is van deze hele zaak is dat je een leidraad hebt gesteld voor toekomstige zaken. Ook vindt Gordon dat er wetgeving moet komen rondom grensoverschrijdende uitspraken of het aanzetten tot haat tegen een persoon of geloof. "Ik denk dat mensen nu twee keer na gaan denken, want: je bent niet anoniem."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Gordon staakt procedure tegen website Mediacourant

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!