Beeld © De TV Kantine

TV Kantine-ster Ricardo: 'Het zou fantastisch zijn om terug te keren'

27 februari 2021 12:02

Een gek stemmetje opzetten, dat kunnen we allemaal wel. Maar iemand zó feilloos imiteren dat je gaat twijfelen naar wie je zit te kijken, dat kunnen er niet veel. De 35-jarige Ricardo Ras kan er niet over meepraten. Hij beheerst Robert ten Brink zó goed, dat zelfs de dochter van Dr. Love twee keer moest kijken. Wij spraken met de winnaar van 'De Casting Kantine' over zijn succes.

"Dat gevoel dat ik mezelf moest knijpen, dat had ik wel ja, toen ik met Carlo en Irene een scène speelde"

Donderdagavond was dan toch echt de (voorlopig) laatste aflevering van De TV Kantine te zien bij RTL. Grote verrassing dit jaar naast Valentijn Benard was Ricardo Ras. Hij ademt Robert ten Brink en was dit seizoen voor het eerst te zien naast Irene Moors en Carlo Boszhard. Zijn debuut bij De Casting Kantine zorgde volgens hem voor een positieve 'oerknal' in zijn carrière. Zo vertelt hij ons dat zijn telefoon na de aflevering meerdere keren vastliep, zijn huis werd versierd door zijn buren en dat 'ie inmiddels regelmatig op straat wordt aangesproken als Robert. Ook vanuit bekend Nederland kreeg hij veel leuke reacties. "Zo zat de familie Borsato aan de buis gekluisterd en hoopte ze dat ik ging winnen en kreeg ik de complimenten van Paul Groot. Te leuk!" aldus Ricardo.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gaan stuk om zelfspot persiflage Rob Kemps in TV Kantine

Als klein jongetje van een jaar of zes was Ricardo al gefascineerd door Henny Huisman, Ron Brandsteder en dus ook Robert ten Brink. "Ik bouwde van karton de tv-studio's na, kerstverlichting diende als studiospots en Playmobil-poppetjes vulden het decor. Ik wilde ook presentator worden. Dus deed ik er heel veel na. Al snel merkte ik dat ik André van Duin goed na kon doen. Dit was ook meteen de reden dat ik vaak op de gang stond", blikt hij terug met een knipoog. "Zo ontwikkelde ik steeds meer typetjes, want ik kon blijkbaar goed imiteren. Uiteindelijk zijn we 57 stemmen verder en zit daar ook Robert ten Brink tussen."

Ricardo werd getagd in de oproep van De Casting Kantine en besloot de sprong maar te wagen. De imitator vertelt: "Ik werd twee keer getagd onder de oproep en toen dacht ik bij de tweede keer: ach, wat kan mij het schelen. Dit kan ik goed, ik geef mij op en we zien wel. Niet wetende dat het voor De TV Kantine was. Anders had ik niet eens getwijfeld. Dit wíl je toch!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Gaby Blaaser' zorgt voor sportieve afsluiter van De TV Kantine

En toen stond hij opeens tussen Carlo Boszhard, Irene Moors en Elise Schaap. En dat was hard werken en vooral gefocust blijven, vertrouwt hij ons toe. "Maar het is echt genieten! Dat gevoel dat ik mezelf moest knijpen, dat had ik wel ja, toen ik met Carlo en Irene een scène speelde. Ik heb als kind vele zaterdagochtenden naar Telekids gekeken. Ik ben met ze opgegroeid. Ik had al hun cd's, magazines en met carnaval op school verkleedde ik mij als, jawel, 'Het Is Mij'-Robert uit Pittige Tijden.   

Dat hij nu zelf een BN'er is, daar moest Ricardo wel even aan wennen. "Het eerste weekend na De Casting Kantine gingen we uitwaaien op het strand van Scheveningen, om van alle hectiek te bekomen. Stopt er ineens een man, kijkt me diep aan en zegt: 'Jij bent toch die gozer van bij Carlo? Hey, Robert ten Brink staat hier! Mogen we op de foto?' en dat ging nog een paar keer zo door. Maar heel leuk!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Carlo Boszhard doet noodoproep: 'Mannen, geef je op voor MAFS'

Of we Ricardo volgend seizoen weer als de All You Need Is Love-presentator gaan zien is nog niet bekend. Maar het zou natuurlijk, om geheel in Robert-stijl te blijven, 'fantastisch' zijn. Ondertussen kunnen we iedere vrijdag om 20.30 uur van zijn eigen geproduceerde talkshow RAStv Talks genieten, dat op zijn YouTube-kanaal verschijnt. In de eerste aflevering was niemand minder dan Irene Moors te gast. 

Het twaalfde seizoen van De TV Kantine is nu te zien bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!