Sophie Gradon, Caroline Flack en Mike Thalassatis uit 'Love Island' Beeld © ITV/Getty Images

Love Island UK-kandidaten krijgen meer psychologische steun

26 februari 2021 15:30

De dood van presentatrice Caroline Flack en die van oud-deelnemers Sophie Gradon en Mike Thalassitis hebben er ingehakt bij de makers van 'Love Island UK'. Nu er aan een nieuw seizoen van het realityprogramma gewerkt wordt, gaan ze meer nadruk leggen op de psychologische testen en de bijbehorende steun voor de kandidaten, meldt 'The Sun'.

"We hebben vooral gekeken naar het effect van social media en wat de kandidaten ná hun deelname over zich heen krijgen"

Het nieuwe seizoen van Love Island UK staat in de steigers en de Britse krant The Sun heeft de contracten van de deelnemers in handen gekregen. Als de nieuwe kandidaten voorbij de auditieronde komen, moeten ze nog drie testrondes ondergaan. Tijdens die tests wordt bepaald of ze het mentaal wel aankunnen om mee te doen aan de show. Bovendien zouden ze een doktersverklaring moeten indienen en aangeven of ze medicijnen gebruiken, net als voorgaande kandidaten. Daarnaast worden ze tijdens de opnames gemonitord en zijn er psychologische steunteams aanwezig voor deelnemers die het moeilijk hebben. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Love Island-koppel Joan en Mert steviger in hun schoenen na breuk

"De steun die de Islanders krijgen is noodzakelijkerwijs mee-ontwikkeld met de show en de populariteit van het programma", vertelt de Love Island-woordvoerder aan Metro UK. Daarmee wordt gedoeld op de kandidaten Sophie en Mike, die zichzelf allebei van het leven hebben beroofd na hun deelname. Sophie werd in 2018 op 32-jarige leeftijd dood aangetroffen in haar ouders' huis. Mike stierf een jaar later op 26-jarige leeftijd. Daarnaast is Caroline Flack, de voormalige presentatrice van Love Island, vorig jaar op 40-jarige leeftijd uit het leven gestapt. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zou het? 'Nieuw seizoen Love Island volop in de maak'

Na de dood van Caroline zou er eigenlijk een nieuwe reeks van Love Island komen, maar door de coronapandemie werd die gecanceld. Het lijkt er nu op dat het realityprogramma deze zomer weer terugkeert op de buis. "De procedures en de zorg die we aan de kandidaten geven is van wereldklasse", meldt programmadirecteur Carolyn McMall bij BBC Radio 4. "Het is niet dat we het eerder niet goed deden. Maar social media heeft een enorm vergrootglas gelegd op wat er gebeurt in de show. Dat is een groot verschil met vroeger. (...) We hebben ons meer gefocust op de casting en de nazorg. We hebben vooral gekeken naar het effect van social media en wat de kandidaten ná hun deelname over zich heen krijgen." 

De reacties op Carolines dood waren intens. Haar fans hebben zelfs een actie opgezet om de Britse tabloids een lesje te leren. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!