Beeld © De TV Kantine

Ricardo speelde naast Robert ook déze BN'er in De TV Kantine

28 februari 2021 12:03

Ricardo Ras (35) was misschien wel dé ster van seizoen twaalf van 'De TV Kantine'. De imitator had als Robert ten Brink zelfs zijn eigen aflevering met 'TV Kantine Miljonairs'. Maar wat niet veel mensen weten is dat hij naast Dr. Love nóg een typetje speelde afgelopen seizoen.

"Niemand durfde het nog aan, maar ik dacht: ik doe het gewoon"

Als RTL Boulevard met Ricardo spreekt over het succes van De TV Kantine vertelt de presentator dat hij niet alleen Robert ten Brink, maar ook Fred van Leer heeft nagedaan. "Overigens is Fred heel moeilijk als typetje. Niemand durfde het nog aan, maar ik dacht: ik doe het gewoon."

Ricardo als Fred van Leer
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers gaan stuk om zelfspot persiflage Rob Kemps in TV Kantine

Ricardo laat weten dat toen de imitatie op 40 procent was, een 'schets' noemt hij dat, hij hem doorstuurde naar de makers. Hij vertelt: "Probleem is dat Fred niets afwijkends heeft qua uiterlijk. Ze hebben mijn gezicht strakgetrokken maar dan verplaatsen mijn 'groeven' gewoon."

Voor het persiflage van Robert hoefde hij minder moeite te doen. De imitatie speelt zich vooral af in zijn geest. "Als ik hem daar goed in beeld heb, kan ik het ook in een clownspak spelen", zegt hij, al helpen kleding en make-up natuurlijk wel een handje mee. "Robert zet ik in een split second 'aan'. De woorden die ik dan gebruik om op het juiste 'herkenbaarheidsniveau' te blijven, zijn 'fantastisch', 'natuurlijk' en 'All You Need Is Looove'. En veel met een 'f'', zoals 'folgende fraag'."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tooske Ragas laat zich uit over persiflage in De TV Kantine

Het twaalfde seizoen van De TV Kantine is nu te zien bij Videoland. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!