Beeld © RTL/NT Visuals

Aron en Monique blijven daten: 'We gaan een volgende fase in'

27 februari 2021 12:02

In 'Married at First Sight' hebben Aron en Monique laten zien dat er wel degelijk sprake kan zijn van een succesvolle match door de wetenschap. De connectie tussen de twee was er vanaf het eerste moment dat ze elkaar aankeken. En hoewel ook zij uiteindelijk een scheiding hebben aangevraagd, is hun avontuur nog lang niet voorbij, vertellen ze aan RTL Boulevard.

"Nu gaan we eigenlijk pas het normale circuit in"

Op een prachtige, zonnige dag in het najaar van 2020 geven Aron en Monique elkaar het ja-woord. Aanwezig zijn veertig mensen die hen zeer dierbaar zijn én een cameraploeg. Toen Aron op Monique stond te wachten had hij door dat ze wat nerveus was. "Maar toen we elkaar de eerste drie zoenen gaven was dat over." Toen viel alles op zijn plek, geeft Monique aan. "Er gaat zo veel door je heen op dat moment. Je kunt je er niet op voorbereiden."

De huwelijksdag was op dat moment de mooiste dag van hun leven. "Je hoeft nergens aan te denken en bent alleen maar met elkaar bezig op dat moment", vertelt Monique. Aron daarover: "Alles wat mee kon zitten, zat mee. Het was één grote happy gebeurtenis." Direct na de voltrokken ceremonie gaf het stel aan vooral de verbondenheid meteen te voelen. "We stonden er allebei heel open in", legt Aron uit. "En we hadden er gewoon zin in", vult Monique aan. 

Ook op de huwelijksreis was het een feestje voor het stel. ,"Natuurlijk is het bijzonder om met iemand die je niet kent op vakantie te gaan", aldus Monique. ,"Maar het voelde niet gek. Het was alsof we dat al jaren deden" Het geheim van hun succesvolle trip, is de communicatie. ,"Wij zijn top in communiceren met elkaar", vertelt Aron. "En het kunnen praten is zó belangrijk. Niet alleen in dit programma, maar eigenlijk altijd."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Monique van MAFS over scheiding: 'We hebben er alles aan gedaan'

Direct na de eerste trip samen, ontdekte het paar hoe ze waren in hun dagelijkse omgeving. En het is misschien geen verrassing meer, maar ook dat ging goed. "Hij zat bij mij op de bank, voor het eerst. Het voelde helemaal niet alsof hij er pas voor het eerst zat", vertelt Monique. Toen Monique op haar beurt langsging bij Aron en direct aangaf dat ze zichzelf daar wel zag wonen, vond Aron dat natuurlijk maar wat leuk. "Als iemand dat meteen zegt, leuker kan je het niet hebben."

Tijdens het koppelsweekend waren Aron en Monique nog steeds gek op elkaar. En op het moment suprême besloten ze dan ook om nog getrouwd te blijven. Daarna, toen de camera’s weg waren, is het stel nog een aantal weekendjes weggeweest en op vakantie gegaan. "Toen dat nog mocht, ondanks corona", legt Aron uit.

"Je voelde het geliefde gevoel tijdens die momenten samen", vertelt Monique. "Maar als we elkaar niet zagen, ebde dat weer weg." Eigenlijk zat het stel tussen vriendschap en verliefdheid in. "Als we niet samen waren, kwamen we weer in ons eigen leven. En wij hebben allebei gewoon een heel leuk leven. We vroegen onszelf nog af: 'Wat is het nu bij ons?' Zelf kwamen we er ook niet uit."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Lars en Lizzy blikken terug: waar liep het stuk?

Daarnaast ervoer het stel ook de 'druk van het programma'. "Er zat bij ons maar 32 dagen tussen trouwen en het beslismoment", aldus Aron. "En de afstand hielp ook niet. Niet dat het een probleem is geweest, maar al het contact centreert zich toch in het weekend." Uiteindelijk hebben ook Aron en Monique, als laatste stel uit dit seizoen, een scheiding aangevraagd. 

Ondanks het feit dat ze het bijzonder leuk hebben met elkaar en tot op de dag van vandaag nog niet één negatief puntje bij elkaar hebben ontdekt. "Dat vinden wij ook bijzonder", zegt Aron. "We zijn een half jaar verder en er is nog niets tussen ons voorgevallen."

En hoewel de twee inmiddels officieel gescheiden zijn, betekent dat niet dat het contact minder wordt. Sterker nog, ze hebben een hele goede vriendschap. "We zijn echt een team", vertelt Aron. Monique legt uit dat zij en Aron nu een volgende fase in gaan. "Eerst had je de fase van de opnames, toen van de uitzendingen. Nu gaan we eigenlijk pas het normale circuit in. We blijven daten en afspreken." Qua vriendschap zit het in ieder geval goed tussen Aron en Monique. En de deur naar verliefdheid staat nog open.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Rein en Danny maken de eindstand op: 'We gingen er anders in'

In de video hieronder vertellen Aron en Monique meer over hun deelname aan Married at First Sight.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!