Beeld © RTL/FLEXMI

Sylvia en Freddy zijn beste vrienden: 'Het is altijd lachen'

28 februari 2021 11:58

Als er één stel uit 'Married at First Sight' het hart van de Nederlandse kijker heeft veroverd, is het wel Sylvia en Freddy. Met hun aanstekelijke lach, maar vooral plezier in het leven gingen zij een avontuur aan waar heel het land van mee kon genieten. Helaas is het huwelijk van de twee publieksfavorieten gestrand, mede doordat Sylvia helaas ernstig ziek is geworden. In gesprek met RTL Boulevard kijkt zowel Freddy als Sylvia terug op deze bijzondere tijd.

"We bellen en facetimen en als het weer kan spreken we fysiek af"

Sylvia en Freddy kijken beide met positieve gevoelens terug op hun deelname aan het programma. "Het was superleuk", vertelt Freddy. Daar sluit Sylvia zich bij aan. "Het was zó leuk, dat ik het misschien nog wel ga missen. Het is wel een heel groot spektakel."

Maar eerst, terug naar het begin. De eerste ontmoeting. Toen Sylvia in haar prachtige jurk naar het altaar liep, dacht Freddy meteen: wow. Terwijl hij onder de indruk van haar was, liep Sylvia met knikkende knieën richting haar aanstaande. "Ik dacht dat mijn benen het zouden begeven. Ik was zó zenuwachtig. Maar ik zag wel een man staan met een grote lach en een open uitstraling."

En die open uitstraling was precies waardoor Sylvia zich al snel op haar gemak voelde bij Freddy, of zoals zij zegt: "Fred." Het stel beleefde de huwelijksdag dan ook als een sprookje, waarbij alles perfect was. Wat ze allebei meteen benadrukken, is dat het direct ook goed ging met elkaars familie. "Ik ging met haar familie kletsen", vertelt Fred. "En zij met de mijne." Dat is misschien vanzelfsprekend, maar zo kijkt Sylvia daar niet tegenaan. "Ik heb nu nog steeds een heel goede connectie met Freds schoonzus. En ook met zijn zoon, Mick."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Freddy en Sylvia uit MAFS gaan tóch scheiden

Na een prachtige dag, waarop het duo niets tekortkwam, vlogen ze samen naar Italië voor hun eerste vakantie. "Het was helemaal niet raar om samen op vakantie gaan”, legt Fred uit. "Je weet niet hoe ze de match hebben gemaakt, maar het voelde alsof we elkaar al jaren kenden." Dat kan Sylvia beamen. "Het voelde alsof het zo moest zijn. De klik was er direct."

Toch benauwde de hele situatie Sylvia op de huwelijksreis. “"Dat lag voornamelijk aan mij, hoor", legt ze uit. "Maar Fred kon niet rustig worden. Als we ons eindelijk even terug konden trekken zonder de camera’s, dan kwam ik nog niet tot rust." Wat Fred toen deed, was niet verder pushen, maar Sylvia juist de ruimte geven. "Dat is het enige wat je kunt doen." Later heeft Sylvia het 'uitknopje' bij Fred wel kunnen vinden.

Na de reis naar Italië heeft het stel besloten het samenwonen over te slaan. Iets wat hun relatie misschien wel heeft gered. "Ik geloof zeker dat dat heeft geholpen", vertelt Sylvia. Na een tijdje rust zijn ze samen een weekendje naar Scheveningen gegaan. "Daar hebben we weer heel veel gelachen en lol gehad. Alles ging vanzelf", zegt Freddy daarover. De humor is sowieso, samen met de communicatie, de kracht achter de klik tussen Freddy en Sylvia. "Wij communiceren altijd heel duidelijk met elkaar", aldus Sylvia. "En ook belangrijk: we proberen allebei bij onszelf te blijven." En daarom heeft het stel elkaar leren kennen zoals ze écht zijn.

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Sylvia uit MAFS heeft kanker: 'Weten niet hoe het nu verder gaat'

Tijdens het beslismoment een aantal weken later besloten Sylvia en Freddy getrouwd te blijven, maar werd duidelijk dat Sylvia inmiddels ernstig ziek was. Er werd longkanker bij haar gediagnosticeerd. De uitslag daarvan kreeg ze in het ziekenhuis, met haar zoon. Toen Freddy het hoorde, was hij er kapot van, vertelt Sylvia. "En ikzelf natuurlijk ook."

Even later zaten ze samen aan tafel en vertelde Sylvia dat ze wilde scheiden, omdat ze de situatie niet eerlijk vond voor Freddy. De twee voerden een heel emotioneel gesprek met elkaar. "Fred wilde alles voor mij doen", legt Sylvia uit. "Maar dat vond ik heel egoïstisch. Ik vond het oneerlijk dat hij samen was met een ernstig zieke vrouw, die hij pas net leerde kennen. Ik wilde voor zijn eigen bestwil los van hem raken." Freddy geeft Sylvia nu de ruimte die ze nodig heeft. "Ik respecteer haar wensen", zegt hij. "Het is ook moedig van haar om dat te vertellen."

Inmiddels leeft Sylvia al een aantal maanden binnen, door haar strijd tegen longkanker. "Ik mocht de deur niet uit vanwege de chemokuren en bestralingen." Met haar geestelijke gezondheid gaat het hartstikke goed. "Ik heb alleen een nieuw jasje nodig. Lichamelijk werkt het niet echt mee." En met Freddy en Sylvia samen? Ze hebben nog vaak contact. "We blijven goede vrienden. We bellen en facetimen en als het weer kan spreken we fysiek af", zegt Freddy. En als ze elkaar weer zien, weten ze in ieder geval zeker dat het weer lachen wordt. Want dát hebben ze altijd al samen gedaan.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!