Charlotte Nijs in Wie is de Mol? Beeld © AVROTROS

Charlotte Nijs: 'Heb onderschat hoe moeilijk de WIDM-test is'

28 februari 2021 17:31

In 'Wie is de Mol?' maken de kandidaten iedere afleveringen een test. Degene die die het slechtst maakt, moet het spel verlaten. Die test kan wel eens moeilijker zijn dan veel mensen denken. Dat vertelt Charlotte Nijs (32), die als laatste afviel in het 21ste seizoen van het programma.

"Je moet gewoon echt heel goed opletten"

"Het is echt moeilijk. Je bent gewoon continu bezig met het observeren van anderen. Het is echt gestoord", vertelt Charlotte in de Wie is de Mol?-podcast, waarin ze aangeeft te hebben onderschat hoe moeilijk de testen zouden zijn. "En wat ze daar allemaal wel niet vragen. Dat heb je als televisiekijker niet door."

Charlotte vertelt dat de testen niet alleen gaan over de opdrachten, maar ook over de vragenlijst die iedereen van tevoren heeft ingevuld. "Die zijn zo gedetailleerd. En dan moet je ook nog met elkaar ouwehoeren om los te peuteren wat de antwoorden op de vragenlijsten van anderen zijn. En er wordt ook nog heel veel gelogen."

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Kijkers reageren op plottwist in WIDM-finale

Charlotte vond dat in het begin erg moeilijk. "Ik had geen idee, ik dacht: wat overkomt me? En overal waar een camera bij is, kan een vraag over gesteld worden. De dagen zijn lang, de camera's zijn er vaak. Ik heb het echt onderschat."

Wie vlak voor de finale afviel, is Splinter Chabot. In de video hieronder blikt hij terug op het WIDM-avontuur.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!