Beeld © ANP

Loeki de Leeuw maakt televisiecomeback

01 maart 2021 08:37

Loeki de Leeuw keert na een afwezigheid van zo'n 17 jaar terug op televisie. Tijdens de komende sportzomer maakt hij zijn rentree tijdens de reclame-onderbrekingen van de NPO, maakte Ster-baas Frank Volmer maandagochtend bekend in 'Jan-Willem Start Op' op NPO Radio 2.

"We praten nog met de NPO of hij ook op andere momenten terug kan komen"

De filmpjes met Loeki worden eerst ingezet rond het EK voetbal, de Olympische Spelen en de Tour de France. "We praten nog met de NPO of hij ook op andere momenten terug kan komen", aldus Volmer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze reclames maken kans op een Gouden Loeki

Loeki de Leeuw onderbrak de Ster-reclames tussen 1972 en 2004. Vaak ging er in de filmpjes iets mis waarbij Loeki steevast "asjemenou" riep. In totaal zijn er meer dan 7000 filmpjes rond Loeki gemaakt. De Ster stopte in 2004 met de filmpjes omdat het te duur werd om ze te maken.

Twee jaar geleden keerde Loeki al eens eenmalig terug op tv na een actie van NPO Radio 2. Na een oproep om de reclameleeuw terug te brengen op tv, kwamen er zo'n 20.000 handtekeningen binnen.

De Ster meldde toen nog dat een terugkeer uitgesloten was omdat "de kosten niet opwegen tegen de verwachte baten". Afgelopen november bleek opeens dat een comeback toch dichtbij is.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederland aan de buis gekluisterd voor comeback Loeki de Leeuw

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!