Wie is de Mol? Beeld © Wie is de Mol? / AVROTROS

Is Renée nou echt zo onhandig in WIDM, of is het een act?

02 maart 2021 12:45

De finale van 'Wie is de Mol?’ draait deze keer niet om drie, maar om twee kandidaten. Charlotte Nijs (32) kreeg vlak voor de ontknoping alsnog een rood scherm. Dat betekent dat we ons wantrouwen nog maar hoeven te spreiden over twee kandidaten en die deden er in de laatste aflevering beiden alles aan om de pot zo laag mogelijk te houden. Alle Molacties vind je in dit artikel.

Intrappen

Gedurende de eerste opdracht leggen de kandidaten een pittige route af. Onderweg kunnen ze geld verdienen door hindernissen aan te nemen. Het is Renée die tijdens de extra spellen wel héél veel moeite heeft om die succesvol te spelen. Zo laat ze bijvoorbeeld bij de touwbrug 350 euro liggen. En wat is het doel van de Mol? Inderdaad: de pot zo laag mogelijk houden. Nou, dat is dit seizoen wel gelukt.

Ook Rocky moet goed in de gaten worden gehouden. Al doen haar medekandidaten dat wat minder. De voetbalster krijgt van Charlotte en Renée namelijk keer op keer de vrijheid én de ruimte om beslissingen te maken. Zo fietst ze bijvoorbeeld twee keer terug om geld op te halen, geld dat we overigens nooit te zien krijgen. Ook lijkt ze eigenhandig alle knopen door te hakken door onder andere te beslissen de supersonische steppen te houden, in plaats van te verkopen - wat natuurlijk geld kost voor de pot. Gek is ook dat Rocky, hoewel ze natuurlijk hartstikke sportief is, besluit om niet het laatste deel naar de finish te rennen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Finale Wie is de Mol? wordt dit jaar 'anders dan anders'

Lumineus idee

Voor de laatste opdracht van het seizoen gaan de overgebleven spelers de mijn in. Daar vinden ze stellingen over de Mol en probeert de saboteur in kwestie hen nog één keer te verleiden. Charlotte bedankt, maar Rocky en Renée nemen het aanbod aan. Weg 500 euro.

De titel van de aflevering, 'kaarsrecht', lijkt ook terug te kunnen worden gekoppeld naar de opdracht. Renée houdt haar kaars namelijk recht onder de envelop en lijkt daardoor iets te kunnen lezen. En drie keer raden wie er deze keer 'kaarsrecht' op de groepsfoto stond? Daar is ze weer: Renée. Eigenlijk weten we maar één ding zeker: de Mol is een vrouw.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rik blikt alvast vooruit op een nieuw seizoen Wie is de Mol?

De Mol maakt zich aanstaande zaterdag bekend, en volgens presentator Rik van de Westelaken heeft de saboteur het spel al vanaf dag één op scherp gezet.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!