Ferry Doedens Beeld © RTL / GTST

Vijf memorabele GTST-momenten uit het leven van Lucas Sanders

08 maart 2021 08:14

Morgen is het zover: dan verlaat Ferry Doedens (30) na twaalf jaar 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. Een mooi moment om eens terug te blikken op enkele belangrijke momenten uit het soapbestaan van zijn alter ego Lucas Sanders.

1. Eerste liefde

Wie aan Lucas denkt, denkt aan Edwin. De oudste zoon van Anton Bouwhuis is in 2011 de eerste grote liefde van Lucas. De twee zijn lange tijd onafscheidelijk, totdat de komst van het levensgevaarlijke ebolavirus roet in het eten gooit: Edwin raakt besmet met het virus en moet daardoor noodgedwongen afscheid nemen van Lucas. Verscheurd door verdriet blijft Lucas alleen achter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Na vertrek Ferry Doedens: gaat ook deze actrice GTST verlaten?

2. Potenrammers

Tijdens zijn verblijf in Meerdijk heeft Lucas heel wat mooie vriendschappen gekend. Van Sacha, Daan, Vincent, Sjoerd, Jef, Anna, Wiet tot aan Lorena… Lucas stond altijd voor iedereen klaar. Met name Noud heeft altijd een speciaal plekje in zijn hart gehad. De boezemvrienden hebben dan ook een hoop met elkaar meegemaakt; zo worden Lucas en Noud op een avond in elkaar geslagen door een groepje potenrammers. Met behulp van Martijn, die op dat moment een ommetje aan het maken is, weten Lucas en Noud ternauwernood te ontkomen.

3. Verboden liefde

In 2012 verschijnt Bilal ten tonele. De strenggelovige Bilal is op dat moment verloofd met Nuran, maar heeft in het diepste geheim gevoelens voor Lucas. Homoseksualiteit en moslim zijn gaat in de ogen van Bilal echter niet samen en hij besluit dan ook om Lucas voor een onmogelijke keuze te stellen: ze houden hun relatie geheim of Bilal verbreekt al het contact met zijn minnaar. Lucas ziet geen heil in een stiekeme affaire en hiermee komt er een einde aan hun stormachtige liefde. Als Nuran ook nog verliefd op Rik blijkt te zijn, verlaat Bilal teleurgesteld in de liefde Meerdijk.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ferry Doedens praat in Jinek over nieuwe carrière

4. Sprookjesbruiloft

24 januari 2014 is een bijzondere dag in de geschiedenis van de Nederlandse soap. Die avond is te zien hoe Lucas zijn ja-woord geeft aan zijn grote liefde Menno, waardoor het allereerste homohuwelijk in GTST op naam komt te staan van Ferry Doedens en de inmiddels overleden Dave Mantel. Een lang leven is het liefdesgeluk van hun alter ego’s echter niet beschoren; na enkele maanden wordt de scheiding alweer aangevraagd.

5. Familieman

Het afgelopen jaar stond het leven van Lucas vooral in het teken van Wolf. Samen met zijn beste vriendin Tiffy draagt hij de zorg voor de jongste spruit van de familie Sanders. Hoewel Lucas in eerste instantie helemaal geen kinderen wil, is hij inmiddels helemaal gek op zijn zoontje. De bevalling staat bij Lucas (en bij menig soapfan) dan ook nog in het geheugen gegrift.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aran Bade vraagt GTST-Janine en Ludo het hemd van het lijf

Onlangs maakte Romy Monteiro bij RTL Boulevard bekend ook naar Meerdijk te verhuizen; ze krijgt een rol in de soap.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!