Chantals Beauty Camper Beeld © RTL

Chantal Janzen over nieuw programma: 'Elke deelnemer heeft gehuild'

3 maart 2021 16:47

Vanavond is het eindelijk zover: 'Chantal's Beauty Camper' gaat van start. Heel Nederland kan genieten van de beauty queens Fred van Leer (44), Chantal Janzen (42) en Leco Zadelhoff (52) die nietsvermoedende mensen een make-over gaan geven. Een mooi programma, maar ook zeer emotioneel: "Er is geen deelnemer die niet heeft gehuild", vertelt Chantal aan 'De Telegraaf'.

"De mensen in dit programma zitten qua look al tien jaar in een lockdown"

De afgelopen maanden zijn er weinig mensen geweest die zichzelf uit hun kloffie hebben gehesen en zich eens even mooi hebben aangekleed. Met de langdurende lockdown is een ware make-over voor veel Nederlands dan ook hard nodig. Het drietal ging echter niet alleen op pad om de lockdown-looks te verhelpen. "Wij zitten in een lockdown met vette haren, zonder make-up", vertelt Chantal aan de krant. "De mensen in dit programma zitten qua look al tien jaar in een lockdown. En die gaan we er nu dus uithalen."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Chantal Janzen over make-overshow: 'Iedereen verdient Leco en Fred'

En voor een waanzinnige make-over vormt Chantal samen met Fred als stylist en Leco als visagist natuurlijk hét perfecte drietal. Bovendien leren ze de deelnemers daarnaast ook dat ze zichzelf mooi moeten blijven houden. "Iedereen krijgt een beautycase en extra kleding. Je ziet in het programma hoe blij mensen zijn met een ander uiterlijk, dat doet heel veel met ze. Er is niemand die niet heeft gehuild." En dat is voor het beautyteam véél belangrijker dan het materialistische gedeelte, vertelt Fred aan de krant. "Het emotionele deel is mooier dan een jurkje of schoentje. De deelnemers hebben uiteenlopende verhalen: het is een programma met een lach en een traan."

En terwijl Leco en Fred met het uiterlijk bezig zijn, neemt Chantal de belangrijke zaken over van de deelnemers. "Ik zorg ervoor dat vrouwen nu eens wél de tijd nemen voor zichzelf. Ik ga honden trimmen, oppassen, boodschappen doen en in een broodjeszaak staan."

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Chantal eerlijk over gebruik fillers: 'Dacht dat het nodig was'

Fred, Leco en Chantal zijn al jaren dikke vrienden met elkaar, wat het programma ook zo bijzonder maakt. "Ik gooi een onderwerp in de groep dat verband houdt met degene die de make-over krijgt", vertelt Chantal. "Zo gaan we naar een oma, en vraag ik: 'Hoe zagen jullie omaatjes eruit?' En we gaan langs bij een lerares, dan hebben we het over hoe onze tijd in groep 8 was. Met foto’s van vroeger."

Dat is ook de reden dat de drie zoveel plezier hebben met elkaar in de camper, die wordt bestuurd door de enige persoon met een rijbewijs, namelijk Leco. "Ik ben blij dat ik dit even mag ventileren", vertelt de visagist. "Je moet gefocust zijn op de weg, en dan zitten er zulke personen om je heen. Hartstikke gezellig, maar niet te doen in het verkeer." Zoals in iedere aflevering wordt er natuurlijk constant op elkaar gereageerd. Zo ook Fred van Leer die roept: "Ja, en het is voor het autobedrijf heel fijn dat ze elke week weer die camper konden gaan bijlakken."

"Nou ik reed fantastisch!" reageert Leco. 

Miniatuurvoorbeeld

LEES OOK:

Chantal eerlijk over gebruik fillers: 'Dacht dat het nodig was'

Chantal's beauty camper is vanavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Chantals Beauty Camper vertrekt: 'We zetten mensen in hun kracht'

02:29

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!