Monique Smit en Mick Beeld © Instagram @moniquesmit_insta

Monique blijft het opnemen voor Mick: 'Daisy was te pittig'

05 maart 2021 11:40

Monique Smit (31) is tegenwoordig ook te boeken als Cupido. Goede vriend Mick was afgelopen seizoen in het spraakmakende 'Married at First Sight' te zien, een idee van de zangeres. In de podcast van 'Shownieuws' blikt ze terug op het bijzondere avontuur.

"Zij had hem niet zo moeten afvallen"

Volgens Monique besloot ze Mick op te geven omdat hij altijd maar aan het klagen was over zijn vrienden die getrouwd waren, en daardoor steeds vaker voor hun gezin kozen. "Ik zei altijd: 'Mick, wacht maar. Als jij straks een vrouw en kinderen hebt ga je ook niet elke week naar de kroeg.' Maar het duurde en duurde maar, dus afgelopen zomer dachten wij: Married at First Sight is iets voor Mick."

Volgens de Volendamse paste het programma perfect bij hem en vond ook Mick het tijd voor de volgende stap. Hij werd gekoppeld aan Daisy, maar de wittebroodsweken waren slechts van korte duur... "In de loop van de dag zag ik Mick helemaal dichtklappen en ben ik meerdere keren naar hem toegegaan en heb ik hem gevraagd om zich open te stellen", blikt Monique terug op de trouwerij. "Ik kende hem helemaal niet zo."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Persoonlijke videoboodschap van MAFS-deelnemers? Kan gewoon

Na elkaar het jawoord te hebben gegeven, stapten Mick en Daisy in het vliegtuig voor hun huwelijksreis naar Albufeira. Daar was de romantiek ver te zoeken. "De camera’s om hem heen vond hij heel heftig, dat had hij niet verwacht", vertelt 'de zus van'. "Ik denk dat er toch wel een hoop op hem afkwam waar hij misschien een beetje van in de stress schoot. Want volgens mij vond hij Daisy in eerste instantie hartstikke leuk."

"Achteraf gezien was ze gewoon te pittig voor Mick", gaat Monique verder in de podcast. "Alles wat ze zei vond ik te ver gaan. Maar ik vond ook dat Mick dit niet allemaal had moet toelaten, hij had moeten opstaan en moeten zeggen: tot hier en niet verder. Maar dat is weer de goedzak die denkt: laat maar, het komt wel weer goed. En dat zegt genoeg over Mick."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Married at First Sight verliest in rap tempo zijn glans'

Monique denkt dat Daisy in haar hoofd een ander beeld had van de man die ze zou trouwen en daarom teleurgesteld was. "Je stelt je natuurlijk heel kwetsbaar op op tv", neemt ze het op voor Daisy. "Dus het heeft twee kanten. Over alle twee valt iets te zeggen, maar zij had hem niet zo moeten afvallen."

Ze wil daarnaast ook nog even benadrukken dat je niet alles moet geloven wat je op televisie ziet. Monique denkt namelijk dat er flink geknipt en geplakt is door de productie. "Mick is wel echt een grappenmaker en zit vol met humor. En dat heb ik helemaal niet gezien in het programma, dat vond ik heel gek", verklaart ze. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Monique Smit neemt het op voor Mick uit MAFS: 'Trots op jou'

Ook de nieuwe 'vriendin' van Mick komt aan bod, maar veel weet Monique er niet van. "Hij krijgt aandacht genoeg en geniet er met volle teugen van", sluit ze het onderwerp af.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!