Songfestival Beeld © ANP

Armenië niet naar Ahoy en trekt zich terug uit songfestival

05 maart 2021 11:43

Armenië doet dit jaar niet mee aan het Eurovisiesongfestival, maakte de organisatie vandaag bekend. Het land kreeg het niet voor elkaar op tijd een geschikte inzending naar voren te schuiven, dus moeten we het met één concurrent minder doen.

"Na een lange discussie, heeft de publieke omroep van Armenië besloten zich terug te trekken uit het songfestival"

"Na een lange discussie, heeft de publieke omroep van Armenië besloten zich terug te trekken uit het songfestival" laat AMPTV, de publieke omroep van het land weten. Songfestivaalbaas Martin Österdahl heeft begrip voor het besluit, maar vindt het jammer, zegt hij: "Armenië heeft een goede geschiedenis op het songfestival en brengt altijd enthousiasme en kwalitatief goede optredens met zich mee het podium op."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivallied Jeangu 'gemaakt om mee uit te pakken'

In november trok Armenië zich in het Junior Eurovisiesongfestival ook al terug. Dat was vanwege het aanhoudende conflict met Azerbeidzjan om Nagorno-Karabach. De verantwoordelijke omroep kon daardoor niet de juiste voorbereidingen treffen.

Er zijn nu nog veertig landen in de race. De halve finales zijn op 18 en 20 mei, de finale is op 22 mei. De Nederlandse inzending, Jeangu Macrooy, staat als act van het gastland sowieso in de finale.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!