Married at First Sight Beeld © Married at First Sight

Milly kijkt terug op MAFS: 'Het was één grote grap'

05 maart 2021 15:28

Trouwen met een volslagen vreemde: het klinkt te gek voor woorden, maar toch durfde Milly Scheel (32) het in 2018 aan. In 'Married at First Sight' werd ze gekoppeld aan Joost, maar helaas liep hun huwelijk in het programma op de klippen. "Maar een paar mensen mochten weten dat ik met het programma meedeed. Met hen kreeg ik zo’n speciale verbinding door 'ons' geheim. Het was heel surrealistisch om mee te maken", blikt ze terug op haar deelname.

"We werden heel erg geleefd. En ondertussen moest ik bedenken wat ik nou van Joost vond en wat ik voelde"

In gesprek met LINDA. vertelt Milly dat haar deelname aan Married at First Sight haar laatste 'rebelse' daad was voor haar 30e verjaardag. Dat ze uiteindelijk een paar maanden later voor het altaar zou staan, had ze nooit verwacht. "Een vriendin had stiekem de vragenlijst voor het programma voor me ingevuld en vroeg of ze die mocht opsturen (...) Het was één grote grap."

En toen werd ineens haar naam omgeroepen als een van de bruiden. Paniek, weet Milly zich nog te herinneren van die dag. "Maar ja, wat had ik te verliezen? Ik wist gewoon dat dit een heel tof avontuur zou worden (...) Iedereen vond dit echt wat voor mij. Mijn vader had er in eerste instantie wel moeite mee dat hij me zou weggeven aan een vreemde, maar dat heeft hij uiteindelijk wel voor me willen doen. Toen we samen voor de dichte deur voor het altaar stonden, raakte ik wél even gestrest. Nu werd het ineens echt! Mijn toekomstige man stond daar!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Married at First Sight verliest in rap tempo zijn glans'

Toen ze voor het eerst in de ogen van Joost keek, overviel haar een gevoel van rust. Milly: "Ik zag gelijk al dat dit wel iets zou kunnen worden. Ik ging zonder verwachtingen dit avontuur aan, maar vroeg me wel gelijk af: zou dit dan de ware zijn?" De newlyweds kregen de kans om dat uit te zoeken tijdens de huwelijksreis. Ook werd er samengewoond en ontmoetten ze elkaars vrienden en familie. "Er waren veel emoties in een korte tijd", blikt ze terug. "We werden heel erg geleefd. En ondertussen moest ik bedenken wat ik nou van Joost vond en wat ik voelde."

Hoewel de twee in eerste instantie besloten met elkaar getrouwd te blijven, liep het huwelijk uiteindelijk toch op de klippen. "We bleken toch allebei een andere kijk op het leven te hebben", aldus Milly.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ouders Lars uit Married at First Sight zien gezinsuitbreiding wel zitten

Ook bij de spin-off, Married at First Sight: Second Chance, vond ze niet haar prins op het witte paard. "Dat was een bijzonder avontuur, laten we het zo zeggen. De mannen die zich daar aanmeldden, pasten gewoon niet bij mij." Wel heeft ze nog altijd met twee van hen - Raymond en Bjorn - contact, als vrienden. Ook met oud-deelnemers Maxime, Kimberly, Rein en Lars spreekt ze nog regelmatig af. "Niemand begrijpt wat ik heb meegemaakt, behalve zij. We hebben echt een soort lotgenotenkliekje, waarmee we een of twee keer per jaar afspreken."

Ondertussen is Milly nog altijd single, maar ze staat open voor een vaste partner aan haar zijde. Of ze ooit nog mee zou doen aan MAFS? "Ja, ik zou het best nog eens doen! Het was zo leuk en leerzaam, echt een levensles. Ik kan het experiment iedereen aanraden", aldus Milly.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Daisy uit MAFS geeft uitleg: 'Ik heb contact gehad met Mick'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!