Lucifer Beeld © John P. Fleenor/Netflix

Maker Lucifer komt met nieuwe serie voor Netflix

05 maart 2021 17:17

Fans van 'Lucifer' hoeven niet in een zwart gat te vallen nu het einde van de succesvolle serie nadert. Showrunner Joe Henderson is voor Netflix namelijk alweer bezig met een nieuw project genaamd 'Shadecraft'.

Shadecraft wordt niet alleen geproduceerd door Joe Henderson, maar ook geschreven. Georgia Lee, die eerder al onderdeel was van het team van onder meer The 100, gaat hem daarbij helpen. Shadecraft is gebaseerd op de gelijknamige comic en volgt de 16-jarige Zadie Lu, die naast de gebruikelijke tienerproblemen bezorgd is over de 'schaduwen' om haar heen. De pilot moet nog geschreven worden, vandaar dat ook de cast nog niet bekend is. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Riverdale neemt een break: drie maanden niet te zien bij Netflix

Momenteel is Henderson nog druk bezig met het vijfde seizoen van Lucifer, waarvan het tweede deel 'binnenkort' uitkomt bij Netflix. Een officiële datum is door de streamingdienst nog niet aangekondigd. Ook een zesde seizoen staat op de planning. Helaas zit er een addertje onder het gras: TVLine melde eerder dat het volgende seizoen 'slechts' uit tien afleveringen bestaat. Seizoen vijf telt er in totaal achttien.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoofdrolspeler Lucifer verklapt wanneer nieuwe afleveringen komen

Lucifer al helemaal gezien? Wellicht is deze film dan nog iets voor jou. Hij maakte in ieder geval genoeg tongen los...

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!