Renée Fokker Beeld © ANP

Renée over rol als Mol: 'Ik dacht: waar ben ik aan begonnen?'

06 maart 2021 22:54

Renée Fokker (59) noemt haar rol als saboteur in 'Wie is de Mol?' haar moeilijkste rol ooit. De actrice vond het vooral lastig omdat het niet alleen maar een rol is, zo vertelde ze na afloop van de finale-uitzending: 'Het was een soort echt leven, maar ook weer niet.'

"Ik dacht ik moet ook vrienden maken maar ze niet te dichtbij laten"

Volgens Renée was vooral het dubbelspel ingewikkeld. "Je bent ook vooral jezelf en ik probeerde het ook heel dicht bij mezelf te houden. Ik dacht: ik ga niet echt een rol spelen. Het was een soort echt leven, maar ook weer niet." De actrice probeerde ook als kandidaat te denken en goed contact te onderhouden met de overige kandidaten: "Anders ben je ook wel echt heel lonely. Ik dacht ik moet ook vrienden maken maar ze niet te dichtbij laten."

"Er zijn meerdere momenten geweest waarvan ik dacht: waar ben ik aan begonnen? Maar dan stond ik 's ochtends weer op en dacht ik: hoppa! Uit de veren, we gaan weer. Ik ga het doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze Molacties heb je ongetwijfeld nog niet gezien

Een tactiek had Renée niet echt. "Het enige wat ik dacht was 'actie, reactie'. Ik keek om me heen wat er gebeurde en daar reageerde ik op." Het leverde Renée in ieder geval veel succes op. Met eindstand van 9.675 euro zorgde ze voor het laagste bedrag ooit in de pot.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Charlotte Nijs: 'Heb onderschat hoe moeilijk de WIDM-test is'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!