Bibian Mentel Beeld © Humberto

Bibian Mentel blijft genieten: 'Iedere dag is een cadeautje'

07 maart 2021 23:00

Olympisch snowboardkampioene Bibian Mentel (48) geniet van de momenten die ze nog heeft, zegt ze in de talkshow Humberto op RTL4. Het gaat momenteel iets beter met de tweevoudig Paralympisch Sporter van Nederland. Afgelopen vrijdag werd bekend dat ze uitzaaiingen in de hersenen heeft en dat genezing volgens haar artsen niet meer mogelijk is.

"Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan"

Bibian en haar man Edwin Spee kregen zo'n twee weken geleden het slechte nieuws te horen. De snowboardster heeft al ruim twintig jaar te maken met kanker die steeds weer terugkeert. "Twee weken geleden ging het echt slecht met haar", zei Edwin in de talkshow van Humberto Tan. "Ik ben bij haar gaan liggen en ze werd gelukkig weer rustig. Sinds die dag is het weer beter gegaan. Het is prachtig dat die tijd ons nog gegund is."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heldhaftig, indrukwekkend, een voorbeeld: social media vol bewondering voor Bibian Mentel

Sindsdien zijn de medicijnen die de pijn moet onderdrukken aangeslagen. "Het gaat, het is redelijk onder controle met de medicijnen", vertelde Bibian zelf via een videoverbinding. "Zoals ik me nu voel, durf ik het nog even aan."

"We pakken elke dag weer als een mooi moment", aldus de 48-jarige. "Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel uitbehandeld na uitzaaiingen in hersenen

Bibian zei te genieten van 's ochtends naast haar man wakker te worden met de zon in haar gezicht. "Mijn zoon die er is en mijn dochters die binnenkomen en een knuffel komen geven. Er is zo veel liefde om me heen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Speciaal Cruyff Court voor Bibian Mentel: 'Niet durven dromen'

De in 2018 gestopte snowboardster hoopt dat haar stichting, de Mentelitity Foundation, ook na haar overlijden nog veel kinderen kan helpen om meer uit het leven te halen. In de studio zei Edwin dat er al veel hulp was aangeboden om die wens in vervulling te laten gaan. Hij vroeg of Humberto dan vijf jaar lang de gastheer van het gala zou willen zijn.

De zichtbaar geëmotioneerde presentator zegde zijn medewerking toe. "Voor vijf jaar of langer", zei hij later in de uitzending toen hij afscheid wilde nemen van Bibian. Die wilde echter geen vaarwel zeggen. "Omdat we niet weten hoe lang het gaat duren, ga ik geen vaarwel zeggen", zei ze daarom. "Ik zeg tot de volgende keer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bibian Mentel: 'Het is zo ontzettend fijn dat ik er nog ben'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!