Ludo Sanders Beeld © ANP

Dit zijn de vijf meest bizarre GTST-verhaallijnen rond Ludo Sanders

14 maart 2021 13:05

De verhaallijn rondom Ludo Sanders en zijn boezemvriend raaf Uccello bewijst maar weer eens dat in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ bijna alles kan. Maar in het leven van de soapschurk is er natuurlijk nog veel meer voorgevallen dan zijn vriendschap met een vogel. RTL Boulevard heeft vijf legendarische verhaallijnen van de pater familias van de Sanders-clan voor je op een rijtje gezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aukje van Ginneken heeft spijt van GTST: 'Was niet voorbereid'

Verlamd

In 1999 wordt het leven van Ludo Sanders volledig op zijn kop gezet wanneer hij ontdekt dat zijn grote liefde Janine Elschot en hun dochtertje Nina ontvoerd zijn door de Italiaanse maffia. Hij reist samen met zijn zoon (later blijkt dit dan weer Ludo’s halfbroer te zijn) Stefano Sanders af naar Italië, waar hij in een vuurgevecht met de familie Oliviero belandt. Tijdens deze schietpartij komt Ludo onder een enorm wijnvat terecht, waardoor hij verlamd raakt en in een rolstoel belandt. Iets wat vrouwlief Janine maar moeilijk kan verkroppen; zij zoekt huilend troost in de armen van de jonge Stefano. Enkele maanden later blijken de wonderen echter de wereld nog niet uit en kan Ludo weer lopen. De soapschurk betrapt Stefano en Janine zelfs als hij de trap op weet te klimmen terwijl zij boven liggen te rollebollen. Hij is natuurlijk niet blij met het slippertje en zint op wraak.

Gestoorde ex-vrouw

Het leven van Ludo komt daarna niet bepaald in rustiger vaarwater terecht. Zo maken de kijkers in 2002 kennis met Sophia Eijsink, zijn Italiaanse ex-vrouw. Sophia lijkt als twee druppels water op Ludo’s verloofde Janine en dat is ook niet gek, want actrice Caroline De Bruijn speelt beide rollen. Sophia kan het maar niet verkroppen dat Ludo hoteldebotel is op Janine en bedenkt dan ook een plan om haar uit de weg te ruimen. Ze hijst zich in de trouwjurk van Janine, probeert krampachtig haar Italiaanse accent te verbloemen en begraaft haar aartsrivale zelfs levend in de achtertuin van de familie Sanders. Door de koelbloedige actie van Sophia eindigt de bruiloft van Ludo en Janine in een regelrechte nachtmerrie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Romy Monteiro gaat voor drama zorgen in GTST

Blind

Een jaar later krijgt Ludo het opnieuw zwaar te verduren wanneer Roxy Belinfante zijn leven komt binnengelopen. Deze roodharige femme fatale heeft nog een appeltje met de kunstmagnaat te schillen en bedenkt een slinks plan om zijn leven te ruïneren. Dat masterplan valt echter letterlijk in het water wanneer een woedende Roxy tijdens een handgemeen met Ludo in het zwembad belandt. Dit zorgt ervoor dat alle stoppen doorslaan bij het alter ego van actrice Anouk van Nes; Roxy pakt een fles met chloor en spuit deze fles leeg in de ogen van Ludo. Het opperhoofd van de familie Sanders wordt blind verklaard door de artsen in het AZM, maar krijgt wonderbaarlijk genoeg twee maanden later toch zijn zicht weer terug tijdens de bruiloft van Simon Dekker en Esther Salee.

Moordspel

In 2006 is het - letterlijk - wéér raak. Ludo is onderdeel van een zogeheten moordspel in hotel De Rozenboom. Dat loopt echter gruwelijk uit de hand wanneer één van de deelnemers de losse flodders in de revolver verwisselt voor echte kogels; de nietsvermoedende Janine doorzeeft haar echtgenoot met kogels. In de maanden die daarop volgen doet Ludo alsof hij is omgekomen tijdens het moordspel, maar in werkelijkheid is hij in het diepste geheim bezig met het opsporen van degene die hem heeft willen vermoorden. Hij besluit om alle vijf de verdachten te ontvoeren en vast te houden op een grote boot. Ludo maakt het leven van Barbara, Bing, Robert, Sjors, Morris dusdanig zuur dat Morris uiteindelijk besluit om te bekennen: hij is degene die de kogels heeft verwisseld. 

Verloren zusje

In 2008 blijkt Ludo op miraculeuze wijze ineens een zusje te hebben; Maxime Sanders, die hij op jonge leeftijd zou hebben vermoord. Een groot trauma voor Ludo, dat hij jarenlang heeft weten weg te stoppen. Door toedoen van therapiesessies van Irene Huygens komt het trauma echter weer bovendrijven. Wanneer ze lucht krijgt van het vermoorde zusje van Ludo, besluit de verbitterde Janine - met wie Ludo op dat moment niet samen is - om dit nieuws wereldkundig te maken. Tot iedereens grote verbazing blijkt Maxime echter nog in leven te zijn; ze heeft de aanslag destijds overleefd en is daarna ondergebracht bij een pleeggezin. Na veertig jaar worden broer en zus dan eindelijk weer herenigd. Van lange duur is die liefdevolle hereniging echter niet: in 2010 knalt Ludo zijn zusje alsnog neer na een conflict over de voogdij van dochter Amy Kortenaer.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marly van der Velden na 15 jaar GTST: 'Verveelt nooit'

Ben jij benieuwd of Erik de Vogel de komende tijd in nog meer bizarre verhaallijnen zal belanden? Kijk dan iedere maandag tot donderdag naar Goede Tijden, Slechte Tijden, om 20.00 bij RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!