Beeld © Jinek

Geblunder in laatste minuten van Jinek verpest item: 'Tragiek!'

9 maart 2021 08:22

Na de zware verkiezingskost zijn de kijkers van 'Jinek' ongetwijfeld toe aan een luchtige afsluiter van het programma, dachten de makers. Maar juist dat idee viel gisteren compleet in het water na een technische fout.

"Ik had me er zo op verheugd, man"

Sander van de Pavert - je weet wel: het creatieve brein achter LuckyTV - had speciaal voor de Jinek & RTL Nieuws: De Strijd om de Kiezer een leuk einde voor de show bedacht. Na een uur en een kwartier mocht hij eindelijk aanschuiven aan tafel toen bleek dat zijn komst voor niets was. De twintig filmpjes die hij had voorbereid, konden niet getoond worden op het scherm waardoor zijn item in het water viel.

"Ik heb een kleine selectie voor je meegenomen van wat dingen die ik ben tegengekomen op het internet. Want de verkiezingscampagne speelt zich veel af rondom social media", begint de nietsvermoedende Sander. "Ik heb even gekeken naar wat die partijen van zichzelf hebben laten zien." Het filmpje van CDA, die Sander vergelijkt met een Calvé-reclame, doet het wel, maar daarna gaat het mis.

Je ziet het in de laatste minuten van deze Jinek-aflevering. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe programma's voor Eva Jinek in aanloop naar verkiezingen

Eva is op z'n zachtst gezegd not amused als er geen beeld verschijnt bij Sanders verhaal. "Is het nu klaar met al het beeld?" vraagt ze hardop aan de regie. "Al het beeld is klaar, is dat echt waar? Oh nee, Sander! Twintig filmpjes had je voor ons. Tragiek!" 

Regisseur Robin doet een verwoede poging om het item te redden, maar dat lukt niet helemaal. Eva: "Dit is het risico van live tv, dat iets uiteindelijk niet werkt. Dat ontneemt ons de lach aan het einde van de avond. Ik had me er zo op verheugd, man."

Sander lacht het geblunder weg. "Oh, wat een tragiek. Vijf kwartier jongens." Eva voelt zijn pijn. "Een ware kunstenaar moet ook weleens door een hel gaan. Dit is jouw hel."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Eva Jinek drinkt geen druppel meer: 'Alles of niets'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!