Dave Ik geloof in mij Beeld © Ik geloof in mij / SBS

Kijkers zijn 'verwende gedrag' Dave in Ik geloof in mij spuugzat

09 maart 2021 12:46

We moesten het even zonder ze doen, maar sinds gisteren zijn de rasartiesten uit 'Ik geloof in mij' weer terug op de buis. Na het succesvolle eerste seizoen is de roem ze niet in de koude kleren gaan zitten. Sterker nog: bij één artiest stijgt het succes behoorlijk naar z'n hoofd...

"Lord, give me the confidence of Dave van Well"

Voor volkszangers in hart en nieren Johan, Wally, René, Dario, Dave, Gio en Rutger is de impact van het succesvolle eerste seizoen Ik geloof in mij groot. Ze zitten sindsdien in een 'rollercoaster' en vooral René le Blanc is een ware hit. "Ik Google de 'r' en dan komt er gewoon gelijk René. Het hoort er allemaal bij. Ik geniet er gewoon van." De 'If I Tell You That I Love You'-zanger heeft zelfs mokken laten maken met daarop zichzelf en z'n liefde Jolanda.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Geloof In Mij-zangers lijken echte culthit te worden

"Ik merk wel dat er aan me getrokken wordt" zegt ook de goedlachse Rutger, die naar eigen zeggen ook niet meer onopgemerkt over straat kan. "Dat mensen alles van je willen. En of dat dan om de persoon gaat, of de artiest... dat is lastig in te schatten." Hoewel alle mannen hun vruchten plukken van het eerste seizoen, is het vooral smaakmaker René die in de spotlights staat. Dat besef stoot tegen het zere been van Dario: "Ik gun 'm alles, maar ik heb ook gedacht: was ik het maar." Overal waar hij komt wordt hij gewezen op het succes van zijn mede-kandidaat René en elk roddelblad dat 'ie openslaat - op zoek naar zichzelf - heeft pagina's gevuld met... René. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ik Geloof in Mij-kandidaat Rutger in tranen om relatiebreuk

Maar als Le Blanc te gast is bij Radio Veronica, tunen zijn collega's tóch even in. Er wordt namelijk 'groot nieuws' bekendgemaakt: ze mogen met z'n allen een concert mogen geven in het Ziggo Dome. Een unieke kans natuurlijk en de mannen weten stuk voor stuk niet wat ze meemaken. Wally schiet vol en gaat nog net niet tegen de vlakte van opwinding, Gio's jongensdroom komt uit en Dave... Dave is er niet van onder de indruk.

De Nijmeegse zanger wil de touwtjes duidelijk niet uit handen geven en maakt zich enorm druk over of 'ie wel in een 'chique' pak op het podium verschijnt en of er wel glimmende schoenen zijn die de look afmaken. Zodra het stel voor het eerst de immense zaal van de concerttempel binnenstapt, lijkt het hem ook weinig te doen: hij heeft allang in Gelredome en Ahoy gestaan, dus zo boeiend is dit allemaal niet. Als Dave in een vergadering tot slot alleen maar kan vragen 'of er wel een sponsor is voor de outfits', zijn verschillende kijkers zijn gedrag zat.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!