Lang Leve de Liefde Beeld © SBS / Lang Leve de Liefde

Vijf liefdeslessen die we hebben geleerd van Lang Leve de Liefde

10 maart 2021 07:00

Al ruim een jaar lang zien we iedere werkdag talloze dates voorbijkomen in het SBS-programma 'Lang Leve de Liefde'. Het ene afspraakje is wat succesvoller dan de ander, maar toch kunnen de single kijkers nog heel wat opsteken van deze televisiehit. RTL Boulevard heeft vijf van die liefdeslessen eens voor je op een rijtje gezet.

1. Liefde gaat door de maag

Les nummer één: zorg altijd voor iets te knabbelen. Dat de liefde van de man door de maag gaat blijkt maar weer eens wanneer Anne op date gaat met Johan. Laatstgenoemde vraagt tijdens een avondje voetbal kijken om een plakje kaas, maar dit verzoek schiet bij Anne volledig in het verkeerde keelgat…

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Afwijzing in Lang Leve de Liefde neemt ongemakkelijke wending

2. Respect is onmisbaar

Ook goed onthouden: heb altijd respect voor je potentiële nieuwe vlam. Een goed voorbeeld daarvan zijn Louis en Susan. Susan vertelt op de eerste avond aan Louis dat ze transgender is en 42 jaar geleden een geslachtsoperatie heeft ondergaan. De reactie van Louis op deze openbaring is zó lief dat menig fan na de uitzending laat weten even een traantje te hebben weggepinkt.

3. Toon interesse

Een andere belangrijke tip: toon interesse in je liefje. Dat weet Jolanda als geen ander. Direct bij binnenkomst heeft haar match Martin door dat Jolanda totaal zijn type niet is. Hij weigert dan ook om maar enige moeite te doen om de vrolijke interieurverzorgster beter te leren kennen. Dit uiteraard tot groot verdriet van Jolanda. Bij het keuzemoment (verlengen of niet) besluit Jo dan ook om Martin eens goed de waarheid te zeggen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lang Leve de Liefde-kandidaten Eef en Margriet gaan trouwen

4. Wees altijd eerlijk

Hoe pijnlijk het soms ook kan zijn, je moet altijd eerlijk zijn tegenover je date. Dat is precies wat Jacintha destijds moet hebben gedacht toen ze Robin de bons gaf. De vonk tussen de twee slaat direct bij binnenkomst over en er worden heel wat kusjes uitgewisseld. Robin ziet het helemaal zitten: Jacintha is de vrouw van zijn dromen! De verbazing is dan ook groot als Jacintha ineens aangeeft ‘het buskruit’ te missen. Een eerlijke bekentenis die als donderslag aan heldere hemel komt voor de verliefde Robin.

5. Verras je date

En de laatste les die we hebben geleerd door Lang Leve de Liefde: verras je date eens met een lief gebaar. Zo probeert Koen zijn potentiële vlam Michelle te verblijden met een ontbijtje. Dit gaat helemaal mis; de croissantjes probeert hij te bakken op de kookplaat, de eieren kookt hij in de oven en de afbakbroodjes serveert hij zónder ze eerst in de oven te doen. Ondanks zijn goede bedoelingen weet Koen met deze onaangename verrassing geen punten te scoren bij Michelle, maar hé, de intentie was goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Lang Leve De Liefde-kijkers verward: 'Is dat Mart Smeets?'

Heb jij aan deze wijze lessen nog niet genoeg? Blijf dan vooral kijken naar Lang Leve de Liefde, iedere werkdag om 19.00 bij SBS 6, voor meer tips en tricks op liefdesgebied.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!