Peter Pannekoek Beeld © ANP

Peter Pannekoek verzorgt Oudejaarsconference 2021

09 maart 2021 15:52

Peter Pannekoek gaat dit jaar de Oudejaarsconference voor BNNVARA maken. Het is de eerste keer dat de 34-jarige cabaretier deze eer te beurt valt. De werktitel van de voorstelling, die op 31 december live op NPO1 wordt uitgezonden, is 'Nieuw bloed'.

"Ik hoop in deze voorstelling wat verder uit te kunnen zoomen van alle actualiteit, in de hoop dat dat nieuwe, andere gedachten brengt"

"De Oudejaars is een geweldige, typisch Nederlandse traditie", vertelt de grappenmaker. "Je legt als cabaretier je hoofd op een hakblok. Het is de culturele versie van het bondscoachschap: iedereen gaat er een mening over hebben." Het is de bedoeling dat Pannekoek, als de theaters weer open gaan, tot de zomer zijn nieuwe voorstelling DNA gaat try-outen. Na de zomers zal hij door het hele land zijn Oudejaarsconference gaan spelen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Peter Pannekoek: 'Over alles moet je grappen kunnen maken'

Een eindejaarsvoorstelling is anders, legt de komiek uit. "Met een normale show kan je alle kanten op. Nu heb ik mijzelf een duidelijk kader opgelegd: het verhaal moet over het afgelopen jaar gaan." Peter maakt ook grappen over de actualiteit in het succesvolle programma Dit Was Het Nieuws, waar hij al een paar seizoenen vaste teamcaptain is. "Ik hoop in deze voorstelling wat verder uit te kunnen zoomen van alle actualiteit, in de hoop dat dat nieuwe, andere gedachten brengt."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit Was Het Nieuws blundert: niet 250e, maar 252e aflevering

De 34-jarige cabaretier is niet de jongste cabaretier ooit die een Oudejaarsconference verzorgt: Jan Jaap van der Wal deed zijn eerste in 2007, toen hij 28 jaar oud was. "Youp en Freek blijven wat mij betreft altijd de nestors van dit genre. Maar ik vind het heel bijzonder dat BNNVARA ook de ruimte geeft aan de jongere generatie. Ik ga proberen mijn eigen invulling aan dat bijzondere moment te geven."

Guido Weijers kan meepraten over het fenomeen. Hij verzorgde voor RTL afgelopen jaar de conference. In onderstaande video blikt hij terug.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Guido Weijers doet mee aan terrasactie: 'Is het wel veilig?'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!