Queen of the South Beeld © @queenofthesouth

Queen of the South trekt er na vijf seizoenen de stekker uit

9 maart 2021 17:13

Fans van 'Queen of the South' die in afwachting zijn van het vijfde seizoen, komen bedrogen uit. Het blijkt namelijk het laatste seizoen te worden én dat telt nog minder afleveringen ook.

"We begonnen in Mexico-Stad en de serie bracht ons naar verre plaatsen op Malta en in Colombia"

Dat maakte producent USA Network bekend bij een presentatie van het vijfde seizoen, dat volgende maand in de VS van start gaat. De eerste vier seizoenen van de dramaserie over Teresa Mendoza, een Mexicaanse vrouw die rijk wordt door een drugskartel, bestonden telkens uit dertien afleveringen. Seizoen vijf telt er 'slechts' tien. Het is nog de vraag wanneer de afleveringen hier te zien zijn op Netflix.

De makers van Queen of the South zijn heel trots dat het verhaal over Teresa vijf seizoenen heeft mogen draaien: "We begonnen in Mexico-Stad en de serie bracht ons naar verre plaatsen op Malta en in Colombia. Uiteindelijk zijn we geëindigd in New Orleans."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-serie The Queen's Gambit wordt omgetoverd tot musical

Nu Queen of the South gaat stoppen is The Sinner de laatste gescripte serie van USA Network. De zender - die in het verleden ook verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld Suits en White Collar - heeft besloten om zich helemaal te focussen op live- en realityprogramma's.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix gaat met bezem door aanbod en verwijdert deze titels

Harry en Meghan sluiten miljoenendeal met Netflix

03:01

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!