Verslaafd Beeld © Verslaafd

Jonge vader ziet hoe de geschiedenis zich herhaalt in Verslaafd

9 maart 2021 21:33

De 33-jarige Andrew is onlangs vader geworden, maar die beruchte roze wolk is nergens te bekennen. Hij is namelijk zwaar verslaafd aan alcohol en cocaïne, waardoor de spanningen thuis hoog oplopen. Ewout Genemans (36) en het team van 'Verslaafd' bieden hem een helpende hand, die Andrew meteen aanpakt.

"Ik ben je vriendin, niet je moeder"

Het kromme is dat Andrew zelf opgeroeide met een moeder die alcohol verslaafd was, wat hem veel pijn deed. Nu lijkt het erop dat de geschiedenis zich herhaalt. Andrew komt op de middelbare school voor het eerst in aanraking met alcohol. Op zijn 17e ontdekt hij cocaïne en weigert naar school te gaan. Omdat hij daarnaast ook verslaafd raakt aan online gokken, bouwt hij steeds meer schulden op waardoor hij op straat komt te staan.

De jaren erna gaat het op en af met Andrew. In een van zijn 'betere periodes' ontmoet hij Ineke. Als hun dochtertje wordt geboren lijkt het beter te gaan, maar al snel vervalt Andrew weer in zijn oude gedrag. "Op een gegeven moment werd hij zo boos dat hij zelfs bierflesjes op de grond stuk ging gooien", doet Ineke een boekje open. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Heftige aflevering Verslaafd: hel breekt los na positieve drugstest

Ondertussen drinkt, snuift en gokt Andrew al hun geld erdoorheen en houdt hij Ineke in zijn macht. "Mijn grens is bereikt", geeft Ineke aan voor de camera’s van Verslaafd. "Ik ben op, leeg, ik heb de puf niet meer, ik ben moe; ik kan niet meer." 

Een interventie is dan ook hard nodig, al houdt Andrew zich in eerste instantie van de domme. "Ik kan je gelieg niet meer aan. Ik kan niet meer voor mezelf zorgen én voor jou. Ik ben je vriendin, niet je moeder", vertelt Ineke hem in tranen. "Ik weet dat ik je hier heel veel pijn mee doe, maar ik heb ook heel veel pijn." En die woorden komen binnen bij Andrew. Hij besluit dan ook mee te werken en zich op te laten nemen. En in de kliniek zit Andrew helemaal op zijn plek. "Als ik kijk naar wat ik de afgelopen weken al heb bereikt, en ik heb nog 2,5 week te gaan, dan denk ik dat ik daar nog wel heel veel uit kan halen en ook wíl halen", vertelt hij als Ewout hem halverwege opzoekt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ewout Genemans wordt nieuwe presentator Verslaafd

Drie maanden na de interventie is Andrew nog altijd clean. "Ik ben zo blij dat ik weer de regie terug heb en weer nuchter ben", vertelt hij aan het einde van de aflevering. Helaas heeft Andrew zich niet aan alle afspraken gehouden en is hij na de opnames twee keer teruggevallen in het gokken. In een korte update wordt duidelijk dat Ineke nu de financiën beheerst en Andrew 'zakgeld' geeft. Vooralsnog lijkt deze nieuwe structuur hen goed te doen. "Ik ben blij dat ik veel ondersteuning heb uit mijn omgeving, met de mensen om mij heen. Dus ik hoop op een mooie toekomst", aldus Andrew.

Het nieuwe seizoen van Verslaafd is elke dinsdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. Kijk de aflevering met Andrew hier terug.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!