Beeld © Videoland

Chantal zet Iris na traumatische bevalling in het zonnetje

10 maart 2021 21:31

In 'Chantals Beauty Camper' geven Leco van Zadelhoff (52) en Fred van Leer (44) een make-over aan iemand die dat ontzettend verdient, dit allemaal begeleid door Chantal Janzen (42). In aflevering twee is moeder Iris (25) aan de beurt. Zij werd acht maanden geleden moeder van dochter Skye, maar moest ook afscheid nemen van haar dochtertje Evi.

"Het is tijd om ook weer aan jezelf te denken"

Het verhaal van Iris gaat door merg en been. Ze was in verwachting van een tweeling, maar tijdens de zwangerschap werd duidelijk dat slechts een van haar twee kindjes het zou redden. "Het was een zwangerschap waarvan we wisten dat we een van de twee kwijt zouden raken", legt Iris zelf uit. "We konden zelf de keuze maken niks te doen en af te wachten, maar dan was de kans groot dat Skye het ook niet zou redden." Iris en haar vriend kozen ervoor om de navelstreng af te laten branden in de buik, zodat hun andere dochtertje wel een kans had.

De bevalling was zwaar. Niet alleen, omdat Iris van Skye en haar overleden kindje Evi moest bevallen, maar ook omdat het daarna slecht ging met Skye. Ze bleek een hartafwijking te hebben en moest tien keer geopereerd worden. In totaal lagen Iris en Skye vijf weken in het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Marjo emotioneel in Chantals Beauty Camper: 'Ik wil ertoe doen'

De traumatische bevalling en de heftige periode erna heeft ertoe geleid dat Iris minder aan haar uiterlijk ging doen dan voor de bevalling. "Toen was ik ook wel echt bezig met shoppen voor mezelf." En daarom heeft haar zus Tessa haar opgegeven voor het programma: "Het is tijd om ook weer aan jezelf te denken."

Niet alleen Chantal, maar ook Leco en Fred zijn ontroerd door het verhaal van Iris en daarom zetten ze alles op alles om Iris in de watten te leggen. Niet alleen krijgt ze een make-over, maar ook hebben ze geregeld dat Iris en haar vriend samen een avondje uitgaan, terwijl oma op de kleine Skye past.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Chantal 'Selfy' Janzen deelt dramatisch moment op toilet

Chantals Beauty Camper zie je elke woensdag om 20.30 uur op RTL 4 en kijk je vooruit bij Videoland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!