Thierry Baudet Beeld © ANP

'Roast' Thierry Baudet in Jinek valt niet in de smaak

12 maart 2021 09:07

Zowel binnen RTL als bij een aantal kijkers van de talkshow 'Jinek' is onvrede ontstaan over een programma-onderdeel waarin FVD-lijsttrekker Thierry Baudet (38) donderdagavond op de hak werd genomen door cabaretier Martijn Koning (42).

"Ik distantieer me totaal van de inhoud"

Martijn grapte onder andere over het vermeende antisemitisme bij Forum voor Democratie en Baudets uitspraken over 'homeopathische verdunning' van het Nederlandse volk. Daarop verliet Baudet voortijdig de uitzending.

Baudet loopt weg bij Jinek en Rutte wil niet samen met GroenLinks

02:02
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Martijn Koning laat zich uit over roast Baudet bij Jinek

Floor Bremer, politiek verslaggever van RTL Nieuws die Baudet eerder tijdens de uitzending interviewde, nam naderhand via Twitter afstand van het optreden van de cabaretier. 'Ik sta niet achter de tekst van cabaretier Martijn Koning. Ik distantieer me totaal van de inhoud.' RTL heeft de tekst van de 'roast' niet van tevoren ingezien, zo meldt de cabaretier vrijdag op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Verbazing alom door Thierry Baudet en Martijn Koning bij Jinek

Baudet heeft niet gereageerd op Martijn of zijn weglopen. Wel uitte hij zijn onvrede over een onderdeel in de uitzending waarin zijn ex-partijgenoot Theo Hiddema sprak van 'racistische drek' in appjes die rondgingen in appgroepen van de partij. Theo verklaart tegen Jinek-verslaggever Jaïr Ferwerda dat Baudet deze appjes inderdaad heeft verstuurd. Dat was ook de reden dat de nummer 2 van de partij vertrok.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Martijn Koning en Wolter Kroes nog niet geslaagd in dieetpoging

Theo had ook kritiek op het programma omdat een positieve uitspraak van hem over Baudet niet werd uitgezonden. 'Onvermeld is kennelijk gebleven dat ik ook heb gezegd dat ik Baudet heb leren kennen als een onbekommerd mensenkind dat te vrolijk in het leven staat om mensen vanwege een kleurtje te kunnen bejegenen. Zoveel bekrompenheid is hem vreemd', aldus Hiddema op Twitter.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!