Ellen Pompeo als Meredith Grey in 'Grey's Anatomy' Beeld © ABC

OMG: Grey's Anatomy neemt afscheid van dít hoofdpersonage

12 maart 2021 12:09

Het was gisteravond weer raak in 'Grey's Anatomy'. De ziekenhuisserie staat bekend om het abrupt doden van hun personages en ze zijn het trucje nog niet verleerd. Let op: dit artikel gaat over seizoen 17 van 'Grey's Anatomy', dat nog niet wordt uitgezonden in Nederland, en bevat spoilers. Wil je nog niet weten wat er gebeurt? Lees dan niet verder.

"Ik heb nog nooit een show meegemaakt die zo geliefd is"

Meredith heeft voor de zoveelste keer afscheid moeten nemen van een collega. Grey's Anatomy spaart niemand en deze keer is het de beurt aan Andrew DeLuca, chirurg in Grey Sloan Memorial Hospital én het ex-vriendje van Meredith. Zijn vroegtijdige dood werd veroorzaakt door een handlanger binnen een mensenhandelnetwerk. Andrew werd neergestoken en behandeld in het ziekenhuis waar hij werkt, maar tevergeefs. 

Giacomo Gianniotti als Andrew DeLuca in 'Grey's Anatomy'
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Ellen Pompeo lijkt einde Grey's Anatomy aan te kondigen

Giacomo Gianniotti, die de rol van Andrew vertolkte, blikt met Variety terug op zijn tijd in de show. Zo hoopt hij dat het personage een 'goede voorstelling geeft van mensen die psychische problemen hebben'. Hij is dan ook tevreden hoe Andrew aan zijn einde komt. "Het was niet dat 'ie geen medicijnen meer nam en zichzelf in een gevaarlijke situatie bracht. Een grotere DeLuca-actie kan ik me niet voorstellen."  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Was Katherine Heigl nou echt zo'n feeks op Grey's Anatomy-set?

Andrew komt in de aflevering ook eventjes langs op het denkbeeldige strand van Meredith, waar haar exen McDreamy en George O'Malley ook al eens voorbijkwamen na hun dood. "Hij is zo kalm op het strand. En dat is zo omdat hij eindelijk bij de persoon is van wie hij het meest houdt, die hem rust geeft", verklaart Giacomo. "Ik heb nog nooit een show meegemaakt die zo geliefd is. Die liefde voelen de afgelopen zeven seizoenen was fantastisch", sluit hij af. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Rob Lowe: 'Geen spijt van afslaan rol McDreamy in Grey's Anatomy'

Het is nog maar de vraag of Grey's Anatomy doorgaat ná het huidige, zeventiende seizoen. Kristal Vernoff, showrunner van het programma, bereidt zich voor op alle situaties, vertelde ze eerder aan Variety. Het enige wat de fans in de tussentijd kunnen doen, is afwachten. En hopen dat het zeventiende seizoen van Grey's Anatomy binnenkort bij Videoland te zien zal zijn. In de video hieronder zie je er alles over. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!