Tijl Beckand in De Verraders Beeld © William Rutten

Zó zit het nieuwe programma De Verraders in elkaar

13 maart 2021 12:51

Vanavond start op RTL 4 'De Verraders', een nieuw programma dat wordt omschreven als een meeslepend en psychologisch avontuur vol leugens, manipulatie en verraad. We leggen uit hoe dat precies zit.

"Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt"

De Verraders heeft iets weg van Wie is de Mol? en het spannende gezelschapsspel Weerwolven van Wakkerdam. In een sfeervol kasteel in Zuid-Limburg komen achttien bekende Nederlanders samen voor een adembenemend spel waarin ze samen een grote zilverschat kunnen winnen. Drie van hen willen echter de schat niet delen en worden Verraders. Zij doen er alles aan om zelf met de buit naar huis te gaan, zetten de groep tegen elkaar op en ‘vermoorden’ elke nacht een medekandidaat.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Déze BN'ers maken deelnemers De Verraders compleet

De andere kandidaten - de Getrouwen - weten niet wie de Verraders zijn en moeten hen zo snel mogelijk zien te ontmaskeren. In de dagelijks terugkerende 'Raad' moeten ze de Verraders proberen weg te stemmen. Maar zitten ze wel op het juiste spoor? Voor de kijkers is het wél duidelijk wie welke rol vervult.

En om de chaos compleet te maken moeten alle deelnemers ook nog samenwerken in missies om het zilver bij elkaar te verdienen. Maar wie gaat er uiteindelijk met die schat vandoor, een Verrader of een Getrouwe?

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand dankbaar na geboorte dochter: 'Honderden felicitaties'

Het programma wordt gepresenteerd door Tijl Beckand. "Ik heb al heel wat programma’s gemaakt in mijn leven, maar zoveel spanning, emotie en intensiteit heb ik niet vaak gezien tijdens een opnameperiode." Hij beschrijft het programma als een mindfuck voor de kandidaten. "Na twee draaidagen zaten heel wat deelnemers al helemaal stuk vanwege de grote mindfuck die dit programma teweegbrengt."

Deze achttien bekende Nederlanders doen mee aan De Verraders: Kees Boot (acteur), Francis van Broekhuizen (operazangeres), Edson da Graça (presentator), Daan Nieber (presentator), Barbara Sloesen (actrice), Gertjan Verbeek (voetbaltrainer), Gaby Blaaser (actrice), Holly Mae Brood (actrice), Sinan Can (journalist), Chatilla van Grinsven (basketbal-international), Abbey Hoes (actrice), Diederik Jekel (wetenschapsjournalist), Steven Kazàn (goochelaar/comedian), Loiza Lamers (model), Kim Lammers (oud-hockey-international), Loek Peters (acteur), Jörgen Raymann (cabaretier/presentator) en Samantha Steenwijk (zangeres).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ooievaar is geland: Tijl Beckand vader geworden van een dochter

De Verraders zie je vanaf vanavond elke zaterdag om 21.30 uur op RTL 4.

De Verraders van start: de tijd van onschuld is voorbij

01:08

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!