Sky Rojo Beeld © Netflix/Tamara Arranz

Waarom we aftellen naar de nieuwe La casa de papel: Sky Rojo

12 maart 2021 15:22

Donkere humor, een gezonde dosis actie en pure adrenaline: dat is de belofte van de nieuwe Netflix Original 'Sky Rojo'. Klinkt jou dat als muziek in de oren? Zet dan vooral 19 maart in je agenda. Nog niet overtuigd? Hieronder een aantal redenen waarom wij de dagen aftellen.

1. Álex Pina en Esther Martinez

Sky Rojo is gemaakt door Álex Pina en Esther Martinez. Misschien gaat er nu niet meteen een belletje rinkelen, maar bij de naam La casa de papel zeker wel. Nou, Álex en Esther zijn de makers van de razend populaire Netflix-serie. De show sleepte een recordaantal prijzen in de wacht en wist wereldwijd iedereen in te pakken. Met Sky Rojo hopen ze hetzelfde te doen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voor de fans: tweede deel van Netflix-film Tall Girl in de maak

2. Spaans acteertalent

De serie zit boordevol Spaans acteertalent, onder wie de drie leading ladies: Verónica Sánchez, Lali Espósito en Yany Prado, die samen in een hectische en chaotische roadtrip belanden. Maar ook hun mannelijke belagers Asier Etxeandia, Miguel Ángel Silvestre en Enric Auquer mogen er zijn.

3. Latin Pulp

Sky Rojo maakt gebruik van 'een felgekleurde, hyperbolische aesthetic in een mix van genres', die de makers 'Latin Pulp' hebben genoemd. "Er zit natuurlijk de nodige actie in, maar het is ook een serie over reizen en vriendschap (...) Het woord dat Sky Rojo het beste omschrijft is energie."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix-hit La casa de papel gaat naar Korea

4. Twee seizoenen

Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van elk rond de 25 minuten, een bewuste keuze om zo 'de snelheid erin te houden'. "Deze manier van schrijven was enorm lastig", vertelt Esther. "Want we hebben veel te vertellen. Daarnaast hadden we natuurlijk jarenlange ervaringen met het schrijven van langere scripts."

Voor wie bang is op 20 maart in een zwart gat te vallen is er goed nieuws: een tweede seizoen is namelijk al bevestigd door Netflix!

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maker Lucifer komt met nieuwe serie voor Netflix

5. Het verhaal

De serie draait om Coral, Wendy en Gina, die hun huidige bestaan in Las Novias Club ontvluchten op zoek naar vrijheid. Tijdens hun zoektocht worden ze op de hielen gezeten door Moisés en Christian, de handlangers van hun pooier, en clubeigenaar Romeo.

De vrouwen beleven samen een hectische en chaotische roadtrip, waarbij ze geconfronteerd worden met allerlei mogelijke gevaren en elke seconde hun laatste kan zijn... Hierdoor wordt hun vriendschap steeds hechter en ontdekken ze wat het allerbelangrijkste is: dat ze samen sterk staan om hun leven weer op te bouwen.

De nieuwe Spaanse Netflix Original gaat wereldwijd op 19 maart 2021 in première. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!