Tijl Beckhand Beeld © ANP

Tijl Beckand zou zelf nooit meedoen aan De Verraders

13 maart 2021 07:30

De drie BN'ers die in het nieuwe RTL 4-programma 'De Verraders' hun medekandidaten bedonderen halen daarvoor alles uit de kast. Presentator Tijl Beckand (46) zou mede daarom zelf nooit meedoen aan de serie, die vanaf zaterdag te zien is.

"Ik ben niet avontuurlijk genoeg en ik zit veel te graag zelf aan de knoppen"

"Ik ben natuurlijk gekleurd omdat ik van tevoren al meer wist wat het zou inhouden en de kandidaten er head first induiken, maar dit is geen spelletje voor mij", vertelt Tijl aan ANP. "Ik ben niet avontuurlijk genoeg en ik zit veel te graag zelf aan de knoppen. Daarom doe ik ook nooit mee aan programma's, ik wil zelf alles draaien."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand dankbaar na geboorte dochter: 'Honderden felicitaties'

In De Verraders, van de Nederlandse producent van Wie is de Mol?, proberen achttien BN'ers een schat te bemachtigen. Onder hen bevinden zich echter drie verraders die de buit voor zichzelf willen houden. Elke aflevering 'vermoorden' zij een medekandidaat en proberen ze de andere getrouwen op het verkeerde been te zetten. Ook wordt elke aflevering de kandidaat verbannen die volgens de rest het meest verdacht is en onthult hij of zij vervolgens zijn rol. Anders dan bij Wie is de Mol? weten de kijkers al vanaf de eerste aflevering wie er liegen over hun rol.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ooievaar is geland: Tijl Beckand vader geworden van een dochter

"De deelnemers wisten van tevoren niet wat hun rol zou zijn en met wie ze zouden worden opgesloten in het kasteel in Limburg. Daar kwamen ze pas ter plekke achter, dus ze hebben zich totaal niet kunnen voorbereiden", vertelt de presentator. "Omdat je echt helemaal niemand kan vertrouwen kun je ook geen bondje met iemand vormen. Je bent dus helemaal op jezelf aangewezen. De mentale druk was echt enorm voor ze."

De verraders gingen volledig op in het spel. "Ze gingen heel erg ver om anderen ervan te overtuigen dat ze geen verrader zijn, zoals het zweren op een dierbare, anderen verdacht maken en zelfs de groep opzetten tegen onschuldige getrouwen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tijl Beckand over Slimste Mens-kritiek: 'Ik speelde blufpoker'

Voor de presentator was het "een feest" om het programma te maken waaraan kandidaten als Gaby Blaaser, Sinan Can, Diederik Jekel en Samantha Steenwijk meedoen. "Het was alsof je op de eerste rij van een soort thriller zat. Ik wist natuurlijk ook wie de verraders zijn en je ziet ze dan gewoon glashard liegen."

Tijl verwacht ook wel dat kijkers gaan genieten. "Vooral de liefhebbers van thrillers en spelletjes vol list, leugens en bedrog. Ik zou het omschrijven als een combinatie van 'high end Big Brother' en Agatha Christie. Dus als je daarvan houdt, zit je goed."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!