Thierry Baudet en Martijn Koning Beeld © ANP

Thierry: 'Ik dronk na Jinek een goed glas wijn en ging lekker vrijen'

15 maart 2021 08:49

Thierry Baudet (38) zegt niet persoonlijk te zijn geraakt door het optreden van cabaretier Martijn Koning (42) in het programma 'Jinek'. "Maar het was de druppel die de emmer deed overlopen", stelde de lijsttrekker van Forum voor Democratie maandag in de ochtendshow van Qmusic.

"Toen hij over mijn privéleven begon dacht ik: dat hoef ik niet te pikken"

"De hele opbouw van het programma was om mij zo naar mogelijk neer te zetten. Al die vreselijke verwijten over racisme, nazi's en vrouwenhaat: dat gaat nergens over. Toen hij over mijn privéleven begon en mijn kinderen dacht ik: dat hoef ik niet te pikken." Daarom liep hij weg. Na de uitzending dronk Baudet naar eigen zeggen thuis 'een goed glas wijn en ging lekker vrijen'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Instagram verwijdert account 'roast'-cabaretier Martijn Koning

RTL bood excuses aan en Jinek wil voortaan van gasten weten wat ze gaan zeggen voordat ze aanschuiven. RTL kreeg bijval, maar ook veel kritiek voor deze knieval na de tirade van Martijn Koning. Baudet zegt voorlopig niet meer bij Jinek aan tafel te gaan zitten. "Ik ben op de mens vergevingsgezind. En ik lig ‘s nachts niet wakker met wraakplannen. Maar het is wel haar programma. Ik heb geen zin om daar weer te gaan zitten."

De politicus is erg selectief in zijn media-optredens, stelde hij. Het was niet de eerste keer dat de omstreden politicus wegliep in een programma; eerder deed hij dit ook nadat vragen in Met het oog op morgen en De Vooravond hem niet bevielen. "Het zijn altijd van die opzetjes dat je denkt: daar gaan we weer. Dan moet je weer reageren op al die vreselijke verwijten en krijg je allemaal sturende vragen van opiniepanels."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Baudet zegt interview EenVandaag af na roast in Jinek

De FvD-leider lag de afgelopen maanden onder vuur vanwege antisemitische, racistische, homofobe en vrouwonvriendelijke gesprekken die in app-groepen van de partij werden gevoerd. De partijleider zat zelf in deze app-groepen en deed de opmerkingen af als grapjes en vrijblijvende gedachtenexperimenten. "Ik heb al 100.000 keer gezegd dat ik geen racist ben", stelde hij in de ochtendshow van Qmusic.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

RTL blijft achter Martijn Koning staan na roast Thierry Baudet

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!