Jan en Rianne Boer zoekt Vrouw Beeld © ANP

Jan en Rianne uit Boer zoekt Vrouw verhuizen naar Denemarken

15 maart 2021 10:00

Boer Jan en Rianne uit 'Boer zoekt Vrouw' gaan emigreren. Het stel heeft, nadat zij meededen aan de spinoff 'Onze boerderij in Europa', besloten om het avontuur aan te gaan en helemaal opnieuw te beginnen in Denemarken.

"Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf"

Dat heeft KRO-NCRV maandag bekendgemaakt. In de uitzending van Onze boerderij in Europa van donderdag 11 maart was te zien dat boer Jan en Rianne samen met Yvon Jaspers door Denemarken reisden. Daar brachten ze onder meer een bezoek aan Sjaak en Jacqueline, die vier jaar geleden de stap hebben gezet om te emigreren. Ze gingen mee om inspiratie op te doen voor hun eigen schapenboerderij op Texel en om te onderzoeken of het gras in Denemarken groener is dan in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Boer Henk en Fiona uit Boer Zoekt Vrouw verwelkomen vierde telg

Aan het eind van de uitzending was de conclusie van boer Jan: "Ik ga erover nadenken en met een vol hoofd weer naar huis." Eenmaal thuis werden ze steeds enthousiaster over het idee om te gaan emigreren. Inmiddels is de knoop doorgehakt, de boerderij op Texel verkocht, een melkveehouderij in Denemarken gekocht en dit voorjaar verhuizen ze met zoontjes Melle (3 jaar) en Siem (bijna 2) naar Denemarken.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog onduidelijk wanneer Boer zoekt Vrouw terugkeert

"Sinds acht jaar volgen we Jan en Rianne heel intensief", stelt presentatrice Yvon. "We mochten erbij zijn op mooie momenten zoals hun huwelijk en we kwamen op kraamvisite toen hun twee jongens waren geboren. Maar we waren er ook bij toen het door een longziekte heel slecht ging met de schapen. We hebben Jan zien worstelen om boer te kunnen blijven op zijn geliefde Texel. Hun liefde voor het boerenvak zit zo diep dat ze bereid zijn alles achter zich te laten en opnieuw te beginnen in een vreemd land, met een vreemde taal en ook nog eens een totaal ander bedrijf."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Het zit Milou uit Boer zoekt Vrouw flink tegen

Yvon volgt elke stap in dit proces van Jan en Rianne op de voet. In een nieuw seizoen Onze boerderij is te zien hoe de emigratie precies tot stand is gekomen en hoe het met ze gaat. Het is nog niet bekend wanneer een nieuwe serie Onze boerderij wordt uitgezonden.

Niet alle BzV-stellen zijn even gelukkig. Zo zijn Bastiaan en Milou niet langer samen:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!