Beeld © AVROTROS/Op zoek naar Maria 14 maart

Richard Groenendijk hekelt stemproces Op zoek naar Maria

18 maart 2021 12:37

De kijkers zitten iedere zondag aan de buis gekluisterd voor 'Op zoek naar Maria', waarbij het publiek steeds mag stemmen op zijn favoriet voor de rol van Maria in 'The Sound of Music'. En precies dát stemsysteem zit jurylid Richard Groenendijk (48) dwars.

"Het is niet de plaatselijke missverkiezing op de braderie van Etten-Leur zeg maar..."

Richard uitte zijn frustratie afgelopen zondag in Op zoek naar Maria. Hij vertelt dat een vrouw hem op de markt aansprak over de talentenjacht en hem vertelde dat zij op een van de kandidaten had gestemd omdat ze haar 'zo zielig' vond. En dat gaat er bij Richard niet in. "Als we nou gaan stemmen op mensen die we zielig vinden, dan had ik op mijn derde al een duet met Liza Minnelli gezongen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Op zoek naar Maria eisen hertelling na onverwachte uitslag

Het jurylid vindt het lastig dat het publiek zo'n grote stem heeft. "Ik zou tegen het publiek willen zeggen: laat je niet teveel meevoeren door emotie, niet door 'ik vind de jurk niet mooi of het liedje staat me niet aan'." Volgend Richard moeten de stemmers ergens anders naar kijken. "Zou je naar diegene willen kijken een hele avond lang? En denk je dat diegene die kar ook kan trekken? Wil je daar kaarten voor kopen?"

De cabaretier komt er op Instagram nog eens op terug. 'Vanmorgen aardig wat berichtjes ontvangen - overigens allemaal netjes en aardig hoor - over dit fragment. Mijn opmerking was bedoeld om jullie een beetje bewust te maken van het feit dat het wel echt om een serieuze baan in het theater. Het is niet de plaatselijke missverkiezing op de braderie van Etten-Leur zeg maar...'

Ook benadrukt hij ontzettend trots te zijn op de kandidaten en het hele team: 'Sowieso geweldig om weer eens een avond mensen live te zien optreden met een goed orkest.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Kijkers Op zoek naar Maria ergeren zich groen en geel aan applaus

Het publiek kan tijdens de uitzending zijn stem uitbrengen op haar favoriet. De twee kandidaten met het minst aantal stemmen nemen het daarna tegen elkaar op in de sing-off. Jurylid Pia Douwes mag daarna de keuze maken wie er doorgaat en wie afscheid moet nemen met het nummer 'Bergen of Dalen' uit The Sound of Music.

Vorige week was er al wat te doen om de uitkomst van de talentenjacht, nadat Tessa en Sanne - beiden al lange tijd werkzaam als musicalactrice - in de sing-off terecht kwamen. En dat terwijl er meiden met minder ervaring door de kijkers veilig werden gesteld. Uiteindelijk moest Sanne afscheid nemen.

Afgelopen zondag namen we afscheid van Renée, zij werd door de jury al eens bekroond tot 'beste vocalist van het programma'. Helaas mocht dat niet baten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tessa Sunniva: 'Ik twijfelde aan deelname Op Zoek Naar Maria'

Op zoek naar Maria zie je elke zondag om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 1. Hier kijk je alles van de talentenjacht terug op NPO Start.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!