Beeld © NPO / Vincent TV Producties

Jeffrey scoort goede deal in Dragons' Den met zijn wasbare luiers

19 maart 2021 11:45

In de meest recente aflevering van 'Dragon's Den' zien we Jeffrey, die onderneemt in wasbare luiers. Uiteindelijk heeft één Dragon wel oren naar een investering in zijn bedrijf. Jeffrey vertelt hoe de zaken er inmiddels voor staan.

"Ik heb er dan ook vertrouwen in dat deze deal gaat rondkomen"

"Een kind gebruikt gemiddeld 6.000 wegwerpluiers voordat het zindelijk is. Daarvoor hebben wij de oplossing. Wij produceren wasbare luiers", begint Jeffrey zijn pitch. Samen met twee partners is hij nu zo'n drie jaar bezig met het verkopen van deze luiers. Vorig jaar draaiden ze een omzet van 750.000 euro. Een aardig bedrag dus.

Maar hoe ziet die eruit, een wasbare luier? Die van Jeffrey hebben in ieder geval een kek printje. "En een eenvoudige sluiting en ook nog verstelbaar per maat. De ontlasting vang je op met een inlegvelletje, dat je weg kan gooien. Geen ontlasting in de wasmachine dus." Uiteindelijk is dragon Shawn Harris geïnteresseerd om te investeren in Jeffreys bedrijf. Ze biedt 400.000 euro voor twintig procent van zijn bedrijf, waar hij ja op zegt.

 

Miniatuurvoorbeeld

lees ook:

Ophef om vertrek Sander bij Dragons' Den, maar hoe zit het echt?

Jeffrey vertelt in het Algemeen Dagblad blij te zijn dat Shawn in zijn bedrijf heeft geïnvesteerd. "Van de twee ondernemers achter Volta Energy weet ik bijvoorbeeld dat ze hoogstpersoonlijk langskwam om de deal rond te maken, terwijl de andere Dragons een vertegenwoordiger langs stuurden. (...) Dat getuigt van betrokkenheid, die wij inmiddels ook al hebben ervaren."

En hoewel de deal nog niet helemaal rond is, heeft Jeffrey wel al met Shawn om de tafel gezeten. "We hebben het vorige week tijdens ons eerste gesprek al gehad over de manier waarop we haar investering, kennis en kunde willen inzetten. Daar kon Shawn zich gelukkig goed in vinden. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat deze deal gaat rondkomen. Hopelijk kunnen we begin april onze handtekeningen onder een overeenkomst zetten."

Het nieuwste seizoen van Dragons' Den wordt gepresenteerd door Jort Kelder. Daarmee volgt hij Sander Schimmelpenninck op. In de video hieronder vertelt Jort waarom hij aanvankelijk twijfelde om ja te zeggen tegen de klus.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!