Jeroen van der Boom Beeld © ANP

Jeroen over Hoge Bomen: 'Het ongemakkelijke eindlied moet erin'

20 maart 2021 07:00

Hij kiest z'n gasten één voor één uit, belt ze zelf op om te vragen of ze mee willen doen en bereidt het gesprek met behulp van een team voor. Jeroen van der Boom (48) is gek op de persoonlijke kant van zijn programma 'Hoge Bomen', maar het lied dat hij aan het einde in elkaar zet en voordraagt, vindt hij vooral heel erg ongemakkelijk.

"Ik ga niet in een interviewmodus, maar ik ben wel een nieuwsgierige gesprekspartner"

"Maar dat ongemakkelijke is vaak ook heel ontwapenend", vertelt hij aan ANP. In het nieuwe seizoen van het SBS6-programma, dat vanaf vandaag te zien is, voert de zanger in elke aflevering een openhartig gesprek met onder anderen Fred van Leer, Jack van Gelder, Paul de Leeuw en Robert ten Brink.

"Ik keek vroeger op televisie naar een voetbalwedstrijd en dan hoorde ik Jack. Later hoorde ik dat hij ook musicalster is. Dat contrast zorgt ervoor dat ik denk: 'huh, ik moet hem spreken'", vertelt hij. Op dat soort momenten is het best spannend om te bellen. Jack is immers een jeugdheld: "Dan moet ik even een momentje pakken, maar ik doe het wel altijd zelf. Het werkt niet als iemand anders het doet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit zei Sylvie tegen broer tijdens omhelzing in Hoge Bomen

Jeroen gaat namelijk voor een persoonlijk gesprek, alsof hij samen met zijn gast aan de keukentafel zit, zo zegt hij zelf. Eén van zijn gasten, Fred van Leer, kwam recent vaak in het nieuws vanwege een uitgelekte en verspreide seksvideo. "Ik ga niet in een interviewmodus, maar ik ben wel een nieuwsgierige gesprekspartner. Ik probeer wel alles te vragen wat de kijker zich ook afvraagt", vertelt de zanger. "Ik zal hem dus ook naar die seksvideo vragen en hoe dat heeft kunnen gebeuren, maar ik houd het natuurlijk. Ik ga niet zitten peuren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Bakken kritiek voor Sylvie Meis in Hoge Bomen: 'Nep en zum kotzen'

Traditiegetrouw sluit de presentator de aflevering af met een nummer geschreven door zijn vaste tekstschrijver Han Kooreneef. "Niets is zo ongemakkelijk als dat", vertelt de presentator lachend. "Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je ouders zijn zo veel jaar getrouwd of iemand is jarig en je hebt besloten met je vrienden een lied voor te dragen op het feest. En rond half elf denk je: 'shit, dat lied moet nog'."

Hij vindt het vooral gewoon heel erg leuk om zijn gasten op een losse manier te leren kennen. Ook daarom houdt hij het opdragen van een lied er gewoon in. "Het stukje kwetsbaarheid wil ik er niet uithalen, dat zou te makkelijk zijn", geeft hij toe. "Ik zie het als een cadeautje voor mijn gast en stiekem vind ik het heerlijk om te dit achter mijn vleugel te mogen doen."

De aflevering met Sylvie Meis in het eerste seizoen van Hoge Bomen zorgde voor veel kritiek. Sylvies goede vriend Leco stelde dat ze 'niets goed kon doen' in de ogen van het publiek. Hij vertelt erover in de video hieronder.

'Het lijkt écht alsof Sylvie niks goed kan doen'

01:53

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!