Lucas Beeld © The Voice of Holland / RTL

TVOH-afvaller Lucas is klaar met tv: 'Wil dingen zelf bepalen'

21 maart 2021 13:32

Hij wist de eindstreep nét niet te halen: de 19-jarige Lucas die vrijdag vlak voor de finale van 'The Voice of Holland' zijn biezen moest pakken. Toch heeft hij er vrede mee, vertelt hij aan AD: "Ik heb het met een goed gevoel afgesloten." Met televisie is hij alleen wel even klaar.

"Ik ben wel een beetje klaar met televisie"

Waarom hij is afgevallen, is voor Lucas een raadsel. Hij vermoedt dat anderen iets meer een gun-factor hadden, omdat hij te weinig stemmen wist binnen te slepen: "Ik wil me er niet te veel mee bezig houden, of het wel of niet terecht is, dan ga ik mezelf opeten. Ik ben ook wel blij dat het achter de rug is, want het zijn heel hectische dagen", zegt hij tegen de krant. "Ik merkte dat ik na de uitzendingen soms prikkelbaar was. Nu is het klaar." 

De zanger is er 'helemaal oké' mee omdat het vrijdag hartstikke goed ging. "Dan is het ook niet erg om af te vallen. Ik heb het in ieder geval met een goed gevoel afgesloten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Voice-deelnemer Jasper dankbaar voor opbeurende reacties

Nu staat Lucas dus weer gewoon bij zijn zus in de broodjeszaak in Veenendaal. Het liefst wil hij wel verder in de muziek, maar eerst moet 'ie even bijtanken. "Ik hoop dat er iets moois op mijn pad komt. Zo niet, er zijn nog genoeg andere leuke dingen." Hij vervolgt: "Ik kan altijd Anouk bellen of appen, die wil wel tips geven. Muziek blijft het leukst. Ik ben wel een beetje klaar met televisie. Ik wil muziek maken op mijn manier en mijn tempo. Op tv gaat dat niet, want je moet met veel mensen rekening houden. Ik wil niet luisteren naar anderen die mij vertellen hoe het moet."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Anouk steekt middelvinger op naar kijkers tijdens liveshow TVOH

De vier finalisten van The Voice zijn door het dolle. Gisteren reageerden ze bij Boulevard op hun succes:

The Voice-kandidaten nog steeds ondersteboven van finaleplek

04:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!