Beeld © Videoland

Mocro Maffia-broer Tatta eert Joey op bijzondere wijze in seizoen 4

22 maart 2021 11:44

Het zijn de criminele broers die je in het dagelijks leven niet tegen wil komen. Maar op beeld klopt alles aan Tatta (Robert de Hoog) en Joey (Sjoerd Fleur) uit 'Mocro Maffia'. Hoewel ze geen échte broers zijn, zijn ze wel 'brothers'. In 'Splntr!' schuiven ze aan om te praten over hun bijzondere vriendschap.

"Wat het leuke is aan Sjoerd is dat hij heel goed kan improviseren"

Let op: spoilers

Sinds seizoen twee speelt Joey de broer van Tatta en sindsdien gaat het snel met de faam. "Het lijkt wel alsof heel Nederland deze serie gezien heeft. We worden continu op straat aangesproken", vertelt Robert. Sjoerd is de absolute lieveling op de set, beaamt de acteur. "Op de callsheet keek iedereen: komt Sjoerd?"

De chemie tussen Tatta en Joey is twee seizoenen lang heel sterk. "Wat het leuke is aan Sjoerd is dat hij heel goed kan improviseren. Iedere keer als we de scène opnieuw deden, werd het beter. Het ging zo organisch dat het niet meer uit elkaar te halen was."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is hoe Tatta uit Mocro Maffia aan z'n luie oog komt

Als acteur heeft Sjoerd de nodige ambities, dus vroeg hij aan de makers van Mocro Maffia om zijn wens in te willigen. "Ik wilde meer actie hebben", vertelt hij. "En schieten natuurlijk. Het was echt f*cking gaaf." Maar de actie wordt hem uiteindelijk fataal: in de finale van de serie wordt Joey doodgeschoten door Nadira. "Ik dacht shit: nu ga ik eruit. Blijkbaar was het helaas de laatste scène van mij." 

Het shirt met de neppe schotwonden is voor Sjoerd ingelijst. "Ik heb een eigen appartement en dit hangt op de muur. Ik ben er heel trots op." Het is volgens Robert 'verschrikkelijk' dat hij het vierde seizoen zonder zijn broertje moet doen. "Ik wil dat ik in de eerste scène van mij heel groot Joey op m'n borst laat tatoeëren." 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Fans na einde seizoen 3 van Mocro Maffia: 'We willen meer'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!