Beeld © Netflix

De ware reden waarom de stekker uit La casa de papel wordt getrokken

22 maart 2021 16:06

Met een episch vijfde seizoen van 'La casa de papel' op de planning is het aftellen tot de wereld op de laatste afleveringen van de Netflix-hit getrakteerd wordt. Na dit seizoen trekt de streaminggigant namelijk de stekker uit de show. Maar wáárom?

Na vijf succesvolle seizoenen zeggen de acteurs voor de laatste keer (en deze keer voorgoed!) 'Bella ciao'. Tokyo, de Professor, Lisbon, Rio, Denver, Stockholm, Helsinki, Bogota en Marseille hangen hun rode pak aan de wilgen. Een zesde seizoen zit niet in de pijpleiding en dat is niet, omdat kijkers de zoveelste overval eventueel zat zouden zijn, maar omdat het voor de makers onmogelijk is geworden om de cast bij elkaar te houden na het wereldwijde succes. Dat schrijft de Spaanse krant Marca.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Netflix kondigt vijfde en laatste deel La Casa De Papel aan

Niet alleen in Spanje lonkt het succes voor de acteurs, ze zijn over de hele wereld geliefd én veelgevraagd. De (internationale) acteerklussen die hen aangereikt worden, maken het schijnbaar moeilijk om de agenda's op elkaar af te stemmen. Vandaar dat na het vijfde seizoen een einde aan een succesvol tijdperk van deze Spaanse serie komt. 

Fans van La casa de papel hoeven overigens niet te treuren. Er verschijnen vaker wel dan niet spin-offs van populaire series. Bovendien maakt Netflix meer waanzinnige Spaanstalige series - we noemen een Sky Rojo, een Vis a Vis, een Élite - waar dezelfde en andere getalenteerde makers aan werken. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Regisseur La Casa de Papel: 'Vijfde seizoen wordt episch'

Tot het laatste seizoen van La casa de papel verschijnt, kun je jezelf alvast vermaken met de nieuwe serie Sky Rojo. RTL Boulevard entertainmentdeskundige Eric sprak de cast en de makers. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!